Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši šef državne javne nabave

Janković: Bila mi je čast što me Milanović pozvao u svoj tim

jankovic
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
14.09.2014.
u 14:07

Politika nikada nije bila jedini kruh od kojeg živim, odlazim iz privatnih razloga, jer sam morao preuzeti tvrtku - objašnjava Dario Janković

Moj odlazak nema nikave veze s politikom. U dvije i pol godine koliko sam bio predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu, imao sam dobru suradnju i korektan odnos s premijerom Zoranom Milanovićem i svim ministrima. Razlozi su isključivo privatni - kazao nam je Dario Janković.

Poznati SDP-ovac

Sada je ‘samo’ jedan od najpoznatijih karlovačkih SDP-ovaca i direktor svoje privatne tvrtke za reviziju, računovodstvo, financije i usluge.

– Dogodio se splet okolnosti. Kolegica koja je umjesto mene vodila moju tvrtku D&S, morala je otići, pa sam morao opet preuzeti tvrtku do koje mi je izuzetno stalo. Poslujemo već 22 godine, nikome nismo dužni, nekada nismo bili u blokadi.

Nije to velika tvrtka, tu radi četiri do pet osoba, no meni je važna jer zahvaljujući tom poslu koje, kao i klijente cijenim i poštujem, politika nikada nije bila jedini kruh od kojega živim. To mi je, kao političaru, uvijek davalo određenu slobodu, neovisnost, stoga tvrtku nikada nisam htio zapustiti - dodaje Janković.

No, kako sam kaže, bilo mu je izuzetno drago i čast što ga je premijer predložio, kao osobu od znanja i povjerenja, da bude na čelu Državnog ureda za središnju javnu nabavu.

– U uredu ne radi puno ljudi, bilo nas je 14, 15, no posao je iznimno stresan jer se radi nabava u ime i za račun Vlade, Sabora, Ureda predsjednika, svih ministarstava, državnih ureda, a dodana nam je i javna nabava za još 600 tijela, od pravosuđa, sudova, zatvora, sveučilišta, javnih ustanova, HZZO-a i drugih.

Novi ljudi u 'prvi plan'

U mom smo mandatu imali javne nabave za oko 1,7 milijardi kuna. No, ponosan sam jer smo po natječajima ostvarivali oko 10 posto uštede; na nekim manjim natječajima uštede su bile i do 50 posto - priča nam Janković.

Vlada puno radi, dodaje, iako svjestan da promjene na bolje ne dolaze željenim tempom, jer je kriza preduboka.

– SDP-u ću pomagati, no neću se lokalno ‘aktivirati’. Došlo je vrijeme da drugi dođu u ‘prvi plan’, ja sam tu već 15 godina. Politici, posebno lokalno, treba više zajedništva, jer cilj, bolji život, svima mora biti isti - kaže Janković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije