Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da smo znali...

Jandroković: Sanader i Bandić su imali pakt o nenapadanju

sanader
Arhiva VL
10.06.2010.
u 21:40

Tražimo prijevremene izbore u Zagrebu, spreman sam se prihvatiti gradonačelničke dužnosti, kaže Jandroković.

Bivši premijer Ivo Sanader i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imali su pakt o nenapadanju.

Tajnih dogovora više nema, a HDZ se profilirao kao prava opozicija te zbog neizdrživa stanja u gradu traži prijevremene izbore i za gradonačelnika i za Gradsku skupštinu.

Kazao je to Gordan Jandroković, šef povjerenstva gradskog HDZ-a i ministar vanjskih poslova i europskih integracija, koji ne skriva gradonačelničke ambicije.

Kolaps u gradu
– Prema informacijama koje sam dobivao, bivši premijer Sanader i gradonačelnik Milan Bandić imali su dogovor o nenapadanju. HDZ je to platio jer su mu građani na prošlim lokalnim izborima dali manje glasova. Takva praksa više ne postoji, HDZ je jasna i čvrsta opozicija – napomenuo je Jandroković za Večernji list.

Jandroković je prije šest mjeseci preuzeo vođenje gradskog HDZ-a koji se, očito, konsolidira te provodi izbore koji bi u konačnici i trebali iznjedriti novog čelnika.
– Pomladili smo se, dolaze novi ljudi – komentira Jandroković.

No dok ga tijek unutarstranačkih izbora zadovoljava, stanje u Zagrebu ocjenjuje kaotičnim.

– Skupština i gradonačelnik ne surađuju. Punjenje proračuna je kritično, dug je sve veći, kreditni rejting je pao. Plašim se kolapsa u Holdingu i gradu. To su razlozi zbog kojeg tražimo prijevremene izbore – objasnio je Jandroković.

Smatra da SDP i Bandić “ne mogu jedni bez drugih” jer im takav odnos jamči ostanak na vlasti. Iako se govori o referendumu o povjerenju Bandiću, Jandrokoviću takva opcija nije prihvatljiva jer bi to značilo “polovično rješenje” te “prebacivanje odgovornosti na samo jednog čovjeka”.

Polovično rješenje
– Nije dovoljan referendum o gradonačelniku. Skupštinu smatram jednako odgovornom. Sve što se događa u gradu rezultat je međusobnih odnosa gradonačelnika Milana Bandića i SDP-ove većine u Skupštini. Rado bi pobjegli od odgovornosti, na što nemaju pravo – tvrdi Jandroković.

Ne skriva ambiciju da je spreman prihvatiti se gradonačelničke dužnosti.
– Spreman sam se prihvatiti tog posla, ali će konačnu odluku donijeti središnje stranačkom tijelo – kaže.

Na pitanje hoće li biti teška odluka prijeći s ministarske pozicije na gradonačelnikovu, kratko je odgovorio:

– Još je prerano o tome govoriti. O tome kad i ako dođe vrijeme.

Komentara 57

MI
mikec
22:01 10.06.2010.

cisto sve jedno tko ce biti novi geadonacelnik, Grad ZAGREB i HOLDING, su su na koljenima. Posao bi G.JANDROKOVICU I HDZ--u odgovarao. Sta nisu POHAPALI BANDOLJEROS SDP--ovska BRACA. To BI DOVRSILI JANDRO i HDz---ovska braca. PAMETNOM DOSTA !!!!! Lijep pozdrav Lijep pozdrav BOG.

MI
mirluk
23:07 10.06.2010.

Uvlacio se Sanaderu u dupe sad ga olajava...to dokazuje da je licemjer i ljigavac teski. Ispast ce da je Barba Luka jedini covjek medju vama,bio mu je drug onda a i sad je kad Ivo pakuje se za Remetinac.

PG
praseca gripa
23:54 12.06.2010.

Poslije ovakvih politicara,ne vjerujem vise ni svom pokojnom ocu. Ovo je trenutno najgora garnitura narcisoida,sebicnjaka,vlastohlepaca,umisljenih tikava,prodanih dusa,neovisno na kojoj se strani nalaze. Svi su isti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije