Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Župan osumnjičen za nasilje

Jandroković: Provjerit ćemo što je razlog da Plenković nije bio informiran o mailovima

Gordan Jandroković
Petar Glebov/PIXSELL
04.10.2017.
u 11:11

Gordan Jandroković komentirao je slučaj HDZ-ova župana Alojza Tomaševića osumnjičenog za obiteljsko nasilje

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković tek je jutros, kaže, čuo da je supruga požeško-slavonskog župana Alojzija Tomaševića, osumnjičenog za obiteljsko nasilje, u dva navrata slala e-mail premijeru Andreju Plenkoviću. Najavljuje da će povjeriti što je razlog da o tome nije bio informiran predsjednik HDZ-a. 

– Očito je negdje u samoj stranci došlo do pogreške i on nije bio o tome informiran. Međutim, u trenutku kada samo saznali za obiteljsko nasilje, reagirali smo promptno i raspustili županijsku organizaciju stranke. Ako se ovo sve pokaže točnim, župan više neće biti župan, što se nas tiče – komentirao je Jandroković. 

Osvrnuo se i na pregovore HDZ-a i SDP-a oko istražnog povjerenstva za Agrokor, pa je na pitanje je li točno da se inzistira na tome da povjerenstvo do sredine studenog ne počne s radom, odgovorio da se o tome još uvijek razgovara s kolegama iz oporbe.

– Naš cilj je jasan. Želimo izabrati suce Ustavnog suda i ne želimo to povezivati s osnivanjem povjerenstva za Agrokor i vodimo računa da, kada to povjerenstvo bude osnovano, ni na koji način ne utječe na istragu koju provodi DORH . Ne želimo da se ova stvar koristi za političke obračune, želimo da se sve istraži. Podsjećam da je Vlada osigurala dodatnih pet milijuna kuna za rad DORH-a. Da ima bilo kakvih razloga da se to zataškava, onda se to sasvim sigurno ne bi učinilo. Naš je interes da se sve oko Agrokora raščisti i da se vidi tko su odgovorne osobe, a da se pritom ne ide u jeftinu politizaciju cijelog slučaja – kaže Jandroković. Upitan znači li to da zna kako će DORH do polovice studenog završiti svoj posao, odgovara kako "naravno da ne zna", ali iščekuju ishod, izvješće revizije.

– Znamo da se provode istraže radnje, a kakav će biti ishod, naravno da ne znamo – zaključio je Jandroković koji smatra kako nema nikakvog razloga da se izbor ustavnih sudaca povezuje s istražnim povjerenstvom za Agrokor. 

– Mislim da se tu čini jedna pogreška s one strane koja to pokušava povezati. Volio bih da se to dogodi što prije – zaključuje.

Komentara 4

DU
Deleted user
11:34 04.10.2017.

Lažovi sram vas može biti !.... Molim gospodina Ivu Stira da što prije preuzme HDZ !

Avatar southman
southman
12:03 04.10.2017.

Ovo mi sve više miriše na dobro smišljenu podvalu !?

BL
bljak007
11:59 04.10.2017.

Jandrokoviću, kad Hrvatska bude bankrotirala, i onda ćeš provjeravati, tko je zakazao i nije izvjestio premijera o stanju države????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije