Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
andrej plenković:

Raspušten požeško-slavonski HDZ. 'Ako se navodi pokažu točnima, pokrenut ćemo postupak'

Andrej Plenković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
03.10.2017.
u 18:49

Premijer dodaje da Tomaševićev odlazak s mjesta župana nije samo pitanje procedure, nego i pitanje morala.

Premijer Andrej Plenković poručio je danas da je Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo raspustiti cijeli Požeško-slavonski ogranak HDZ-a nakon što je u medije došla informacija da je HDZ-ov Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević danas udario svoju suprugu te zbog toga završio u policiji.

- Nakon zaprimljenih saznanja, Nacionalno vijeće HDZ-a raspustilo je Županijsku organizaciju zbog ukupne situacije, a slijedom informacija o nasilja u obitelji župana. Osuđujemo takvo ponašanje i ako se pokaže da su informacije točne, ne vidim načina kako bi on mogao ostati župan – komentirao je Plenković danas u Saboru uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a. Dodaje kako Tomaševićev odlazak s mjesta župana nije samo pitanje procedure, nego i pitanje morala.

- Na telefonskoj sjednici Nacionalnog vijeća raspustili smo cijelu organizaciju, želimo novi početak, tamo imamo načelnike 5 općina, gradonačelnike 5 gradova, župana, to je pomalo apsurdna situacija.

- Ako se dokaže da su navodi o nasilju u obitelji točni, sigurno ćemo protiv Tomaševića pokrenuti stegovni postupak, a o tome odluke donosi naš Visoki časni sud. To je neugodna situacija, žao mi je da je do toga došlo, nije dobro za njegovu suprugu, ni za njega – kaže Plenković.

Upitan je i da komentira navode bivšeg ministra unutarnjih poslova, Mostovog Vlahe Orepića kako je premijer tražio da ne želi nikakva uhićenja vezano uz Agrokor dok ne prođu lokalni izbori.

- Nemam pojma, nisam vidio, nikakvog utjecaja politike na policiju, ni DORH ni pravosuđe ne smije biti – zaključuje Plenković.

Komentara 107

GU
Gustirna
19:21 03.10.2017.

Taman je pretukao klasni neprijatelj svoju suprugu i vec sve jugokomunisticki televizije i novine bruje...kada je cetnik lalovac pretukao suprugu zbog etnicke mrznje jugokomunistucki dorh,partija i mediji su mjesecima to zataskavali..i da nije bilo bujice nikada se taj kriminal iz etnicke mrznje ne bi ni otkrio....i bogami lalovcev dorh ga je ,kako je i govorio supruzi, oslobodio i eno cetnika u saboru...

BO
bojuki1
19:05 03.10.2017.

Nema Alojz zaštitu kao Lalovac. Nasilnike bez obzira na društveni status i političku obojenost treba trpati u zatvor, ali neki su očito nedodirljivi, pitajte bivšu suprugu od Lalovca.

GU
Gustirna
19:23 03.10.2017.

Treba divljaka kazniti ....i to isto kako je jugokomunisticki dorh kaznio cetnika lalovca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije