Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europski parlament

Jakovčiću ukidaju zastupnički imunitet: Radujem se izlasku pred sud

Ivan Jakovčić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
1/2
24.03.2015.
u 17:34

Imunitet je ukinut na zahtjev odvjetnika Darija Čehića jer je zastupnik Jakovčić gospodina Georga Lista javno nazvao "idiotom"

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić ostaje bez imuniteta. Odbor za pravna pitanja parlamenta izglasao je izvješće kojim se preporučuje skidanje parlamentarnog imuniteta, a sve zbog privatne tužbe austrijskog poduzetnika Georga Lista. Podsjećamo, najprije je List optužio Jakovčića da je od njega tražio mito od 500 tisuća eura za realizaciju projekta pola u Istri.

Na to je Jakovčić podigao tužbu protiv Lista za klevetu, a List mu je uzvratio protutužbom jer ga je Jakovčić navodno nazvao idiotom. Prijedlog Odbora za pravna pitanja prokomentirao je i sam Jakovčić koji je medijima iz Bruxellesa poslao priopćenje.

– Odluka EP-a potpuno je očekivana i radujem se što ću se uskoro naći na sudu s osobama koje su me zaista duboko uvrijedile. Nije na Europskom parlamentu da odlučuje o tome jesam li ja javno rekao da je gospodin List "idiot" ili to nisam rekao. Tvrdim da nikada i nigdje nisam javno rekao da je Georg List "idiot" i to ćemo utvrditi na sudu. Osobno i dalje imam najgore moguće mišljenje o tom gospodinu. Odluka o ukidanju mog zastupničkog imuniteta omogućit će da se napokon suočimo na sudu. Žao mi je što gubim dragocjeno vrijeme europarlamentarca na takve gluposti i ne bavim se važnijim i pametnijim poslovima. No, za mene je važno da se do kraja istraži i utvrdi što je istina.

Za mene, poznato je, imunitet nije prioritet. Moj prioritet, ponavljam, je istina! Potvrđujem da sam još lani podnio tužbu protiv Lista zbog njegovih objeda i neistina o navodnoj korupciji za koju me je optužio na najodvratniji mogući način. Time sam još jednom osobno pokazao da je pitanje zastupničkog imuniteta potpuno u drugom planu i želim samo da građani saznaju istinu – komentirao je Jakovčić odluku Europarlamenta.

>>Jakovčić: Moj je prioritet dokazati istinu, a ne zastupnički imunitet

>>List prošao na poligrafu – govorio o reketu u Istri

Komentara 28

DU
Deleted user
17:48 24.03.2015.

I mi se radujemo.

DE
demokršćanin
17:43 24.03.2015.

A kako ćemo tek mi biti radosni kada se više ne bude pojavljivao u javnosti i kada prestanu njegove malverzacije u Istri.

Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
18:10 24.03.2015.

Da, nije se toliko radovao još od kad mu je punica umrla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije