Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužba za reket

Jakovčić: Moj je prioritet dokazati istinu, a ne zastupnički imunitet

Ivan Jakovčić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/2
09.03.2015.
u 22:05

Zaista je nevjerojatno da netko tko me optužuje za navodni kriminal traži oduzimanje mojeg zastupničkoga imuniteta samo zato što sam ga navodno javno pogrdno nazvao, kazao je Jakovčić

Ivan Jakovčić danas se pred Odborom za pravna pitanja (JURI) Europskog parlamenta u Strasbourgu izjasnio o zahtjevu za ukidanjem njegova zastupničkog imuniteta koji je podnio odvjetnik Georga Lista.

- Zaista je nevjerojatno da netko tko me optužuje za navodni kriminal traži oduzimanje mojeg zastupničkoga imuniteta samo zato što sam ga navodno javno pogrdno nazvao. Naravno i jedno i drugo je obična laž g. Lista. Niti sam ga ja bilo gdje javno nazvao “idiotom”, a kamo li da sam je nešto tražio od takve krajnje sumnjive osobe. Iz tih razloga sam ga i tužio i rasprava je zakazana za 7. prosinca 2015. Jedva čekam da se suočimo na sudu i dokažem svoju nevinost u ovom odvratnom pokušaju blaćenja moje političke karijere - izjavio je zastupnik IDS-a te dodao da "ne postoji niti jedan tonski zapis, videosnimka, autorizirani intervju ili izjava u kojoj je nekoga nazvao idiotom.”

- Meni je interes dokazati istinu i to je moj prioritet, a ne zastupnički imunitet - istaknuo je europarlamentarac i podsjetio da će se s Listom ionako naći na sudu jer ga je osobno tužio za klevetu. Odluka Odbora za pravna pitanja o zahtjevu za ukidanje imuniteta zastupnika Jakovčića očekuje se najkasnije za tri tjedna.

>>Jakovčić objasnio zašto se upustio u 'okršaj' s unukom Benita Mussolinija

>>List prošao na poligrafu - govorio o reketu u Istri

Komentara 20

Avatar Verona
Verona
23:44 09.03.2015.

Jednostavno mi ovaj čovjek ne ulijeva povjerenje da je do svega što danas ima došao poštenim putem.

NP
npravednost
23:35 09.03.2015.

Nino, nemoj biti nervozan, ima dobrih ćelija u Remetincu . A i dobar si bio sa Sanaderom pa ti društva neće faliti - tamo je ekipa !

NE
Neo001
23:31 09.03.2015.

Jakovčić je samo jedan od partijske mafije koju UDBA čuva od ruke pravde. Sada se sakrio u EU parlament. Nadamo se da će EU pomoći da i u Hrvatskoj pravosuđe ugleda svjetlo dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije