Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Truju građane'

Jakovčić: Hrvatska je zatrpana sumnjivom hranom

ivan jakovčić
Foto: Europski parlament
1/3
02.12.2016.
u 10:30

Hrvatska se osjeća kao velika kanta za smeće jer na tržište dolazi i meso staro 40 godina. Hrvatski građani vrlo su zabrinuti za svoje zdravlje - kaže Jakovčić.

Potaknut pojavom salmonele u Hrvatskoj i većem broju ostalih članica, zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić (IDS-ALDE) na plenarnoj je sjednici zatražio strožu i učinkovitiju kontrolu kvalitete namirnica na tržištu EU-a.

- Hrvatska se osjeća kao velika kanta za smeće jer na tržište dolazi i meso staro 40 godina. Hrvatski građani vrlo su zabrinuti za svoje zdravlje. Mnogi primjeri ukazuju na to da sustav kontrole namirnica, koji je uspostavljen u EU, u mnogim zemljama članicama ne funkcionira kako bi trebao - naglasio je Jakovčić.

Sustav ranog upozoravanja za hranu (RASFF), uspostavljen na razini EU-a, u pojedinim zemljama pokazuje ozbiljne slabosti, upozorava Jakovčić.

- Nedopustivo je da se na hrvatskom tržištu prodaju namirnice koje drugdje u Europi ne žele. Proizvođači i ostali sudionici u lancu opskrbe koji truju naše građane moraju snositi posljedice, ili u obliku velikih novčanih kazni ili zatvaranjem njihovih pogona - zaključio je Jakovčić

Komentara 9

Avatar zirkus3
zirkus3
10:43 02.12.2016.

koliki je tvoj doprinos?????

TA
tajgan
11:51 02.12.2016.

i ovaj se probudio,hini da nešto radi. pročitao u tiskovinama da se nešto događa pa eto da i on nešto kaže čisto da ne zaboravim da postoji.

AP
ante_pustinjak
12:03 02.12.2016.

manje je štetno što je hrvatska zatrpana sumnjivom hranom. veće brige bi hrvatima trebali zadavati sumnjivi političari koje je hrvatski puk poslao na izdašne jasle u brüssel a koji se ne libe nakon 26 godina od hrvatskog osamostaljenja još uvijek čestitati "29. novembar" svojim istomišljenicima neojugoslavenima! trebao bi ga smjesta opozvati s tog mjesta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije