Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do kada tako?

Izračunao davanja državi pa pitao: "Vlado, tko je tu lud?"

kune
PIXSELL
05.09.2012.
u 17:02

Mislite li da je stvarno potrebno građane dodatno opterećivati nametima i porezima? Nije vam dovoljno 50 posto nečijih primanja? – pita se Splićanin koji je izračunao koliko država uzima građanima od plaće.

Hrvatski građani sve više su si uzeli slobodu komuniciranja s Vladom putem društvenih mreža jer je, eto, Hrvatska vlada ušla u "novo doba" pa tako i ona pod redovito komunicira preko svojih profila na društvenim mrežama s građanima. Upravo na jednom od Vladinih profila na društvenim mrežama, točnije onom na Facebooku, pojavilo se pitanje jednog nezadovoljnog građanina koje je gotovo automatski postalo hit i proširilo se brzinom munje po virtualnom svijetu, a mnogi "prijatelji" Vlade odlučili su ga ponovno, u znak protesta, zalijepiti na Vladin "zid".

Pitanje koje, čini se, brine povelik broj korisnika Facebooka koji prate Vladin profil je: Tko je tu lud?

Naime, upravo to pitanje postavlja jedan od korisnika Facebooka nakon precizne lamentacije o tome kako je došao do izračuna da Vlada, odnosno država, u džep spremi oko 50 posto primanja svakog Hrvata koji plaća poreze i prireze.

Autor pitanja za primjer je uzeo natprosječnu plaću od 6000 kuna, izračunao koliko za nju poslodavac mora podijeliti s državom, koliko se uplaćuje poreza, koliko za zdravstveno osiguranje i koliko će osoba koja je sve to redovno uplaćivala i nakon 30 godina radnog staža otišla u starosnu mirovinu pod "stare dane" dobiti natrag.

– Mislite li stvarno da je građane potrebno dodatno opterećivati nametima i porezima? Nije vam dovoljno 50 posto nečijih primanja? Ovaj iznos davanja u poslovnom smislu smatrao bi se zelenaškim poslom i ništavnim ugovorom? Je li moja domovnica zelenaški ugovor mene i države? Trebaju li građani tražiti poništenje takvih 'ugovora'? – pitao je Vladu pred kraj svog izlaganja i dovršio pitanjem koje ga je, čini se, i proslavilo: 

– Draga Vlado, tko je tu lud?

>>Ovo je neugodno pitanje podiglo prašinu i skupilo 28.000 'lajkova'

Komentara 46

TU
tuna8910
17:41 05.09.2012.

Kazu ta je Matija Gubec podigao ustanak jer su potlačeni seljaci morali od prihoda plaćati 10% crkvi i 9% Franji Tahiju

MR
mrAntonio
17:42 05.09.2012.

nije nitko tu lud nego ovaj građanin-komentator ne shvaća da država nema ništa više što donosi dobit (sve je pokradeno i prodano) tako da se nema iz čega naplaćivat pa mora otimat građanima kako bi namirila svoje izdatke,mirovine,državne službe,zdravstvo i još hrpa drugih troškova...

ST
stefj
17:39 05.09.2012.

Eh, ajde da i u narodu polako dolazi do spoznaje koliko ova država dere... Nije to samo 50%, već je tu i 1/4 svega što se kupi, 50% kada se kupuje gorivo, 50% (i više) kada se kupuje automobil, itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije