Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MISTERIOZAN SLUČAJ

Misteriozna smrt sina jednog od najmoćnijih Rusa: Imao 35 godina, njegov otac zabranio FSB-u da istražuje smrt?

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin takes part in a ceremony near Vladivostok
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
20.02.2024.
u 14:40

Ivan Senčin navodno se 5. veljače, oko 4:30 ujutro, požalio da se loše osjeća i da se guši.

Ivan Sečin, sin direktora ruskog državnog naftnog diva Rosnjefta Igora Sečina, preminuo je 5. veljače u dobi od 35 godina, prema pisanju Newsweeka. Smrt Ivana Sečina, zaposlenika u Rosnjeftu od ožujka 2014., nije bila javno poznata sve dok Leonid Nevzlin, prognani ruski oligarh i kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina, nije skrenuo pozornost na upis u nacionalni registar ostavinskih predmeta. Prema upisu u registar, Ivan Igorevič Sečin, rođen 1989. godine, koji je živio u zgradi poznatoj kao 'kuća za suradnike predsjednika Putina', bio je zaveden kao preminuli, objavile su neovisne ruske novinske kuće.

U svojoj objavi na Facebooku Nevzlin, bivši lider naftnog diva Yukos, opisao je vijest kao "čudnu slučajnost". "Danas, dok smo se s mojim prijateljima i partnerima prisjećali početka rata Kremlja protiv Yukosa, saznajem da je Igor Sečin upravo izgubio sina. Isti čovjek koji nas je tako očito napadao i optuživao", napisao je. "Možda mi nećete vjerovati, ali moje srce je uz oca koji je izgubio dijete. Isto tako, suosjećam s majkom Alekseja Navaljnog, a posljednjih godina suosjećao sam i s majkom Borisa Nemtsova, koja nas je napustila ovaj mjesec", dodao je Nevzlin. "Izražavam sućut Sečinovoj obitelji koja je primorana skrivati svoju tugu."

VEZANI ČLANCI:

Mediji VChK-OGPU, za koje se tvrdi da imaju privilegirane informacije od ruskih sigurnosnih snaga, također su izvijestili o Sečinovoj smrti. Pozivajući se na neimenovanog izvora, objavili su da se 5. veljače, oko 4:30 ujutro, Sečin požalio da se loše osjeća i da se guši. "Kada je hitna pomoć stigla na mjesto događaja, liječnici su mogli samo konstatirati Ivanovu smrt", izvijestio je VChK-OGPU, kasnije dodajući da je uzrok smrti bio krvni ugrušak. Službeni uzrok smrti Ivana Sečina još nije objavljen. Istovremeno, prema stranim portalima, šef Rosnjefta navodno je zabranio Istražnom komitetu i FSB-u da istražuju smrt njegova sina.

Da podsjetimo, bilo je brojnih neobjašnjivih smrti istaknutih Rusa otkako je Putin pokrenuo invaziju na Ukrajinu u veljači 2022. U prosincu 2022. Pavel Antov, član Putinove stranke Jedinstvena Rusija i bogati tajkun koji je nekoć kritizirao Putinovu invaziju na Ukrajinu, pronađen je mrtav nakon pada s prozora u Indiji.

Ravil Maganov, predsjednik ruskog naftnog diva Lukoila, drugog najvećeg proizvođača nafte u zemlji, pronađen je mrtav 1. rujna 2022. nakon što je pao s prozora bolnice u Moskvi. Okolnosti pada 67-godišnjaka ostale su nerazjašnjene. U Lukoilu je radio od 1993. godine.

VIDEO Preminuo Aleksej Navaljni, veliki kritičar ruskog predsjednika Putina

Komentara 24

Avatar imocki pracovjek
imocki pracovjek
15:02 20.02.2024.

Ovoga Sečina je 2015. primio Milanović u Banske dvore zajedno s rođakom Sinjaninom Runjom, potpredsjednikom Gazproma, i otada pocinje ruski utjecaj na RH i nase političare. Sve dostupno na Googleu

AP
apollo5
15:05 20.02.2024.

Daleko je došla civilizacija da jedan poremećeni psihopat baca stotine tisuća ljudi u smrt

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
15:21 20.02.2024.

Misteriozna smrt sin jednog od najmoćnijih Rusa pokazuje da ako nisi za cara Vladimira spreman moraš biti spreman za iznenadnu smrt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije