Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Njemačkoj

Izmasakrirao trudnicu jer nije htio plaćati alimentaciju

\'noz_nnn_bih_071209\'
Arhiva VL
24.02.2011.
u 17:31

Da, ubio sam je, priznao je Harun A. poslije nekoliko sati ispitivanja u policiji

Da, ubio sam je – priznao je policiji Harun A. (18), Turčin iz njemačkog grada Erdinga, nakon nekoliko sati ispitivanja zbog sumnje da je ubio svoju bivšu djevojku Zoricu H. (21), podrijetlom iz Brčkog u Bosni i Hercegovini, i to u noći s nedjelje na ponedjeljak, odnosno sa 20. na 21. veljače.

Ljubav na prvi pogled

Zasad nema informacija o nacionalnosti Zorice H. Djevojka je bila u visokom stupnju trudnoće kada ju je monstruozni mladić izmasakrirao kuhinjskim nožem kojim joj je zadao deset uboda. Prije toga navodno ju je vezao lancima. Policiji je priznao da je djevojku s kojom je imao kratku vezu i koja nosi njegovo dijete ubio jer nije želio plaćati alimentaciju. Glasnogovornik policije Hans-Peter Kammerer naveo je da je mladić, koji je podrijetlom iz Turske, rekao da mu je bila povrijeđena čast jer je djevojka drsko zahtijevala plaćanje alimentacije. Istaknuo je da je riječ o nevjerojatnom krvavom ubojstvu i brutalnosti u kojemu su život izgubili i majka i nevino, još nerođeno dijete. Kako piše njemački Bild, ubijenu trudnicu prijateljice su opisale kao zabavnu djevojku punu života. Neki su je od milja čak zvali Zozo. Nakon završene srednje škole Zorica je radila u trgovini, kafićima i diskotekama. Prije nešto više od godinu dana upoznala je Haruna. Bila je to ljubav na prvi pogled, vrlo strastvena, no čim je Zorica zatrudnjela, par je prekinuo, donosi Bild. Zorica je bivšeg mladića pozvala u svoj stan kako bi razgovarali o djetetu i plaćanju alimentacije. Nosila je djevojčicu i trebala roditi krajem ožujka.

Harun nije prihvatio Zoričin zahtjev o plaćanju alimentacije pa je uzeo kuhinjski nož kojim je nesretnoj djevojci zadao smrtonosne ozljede s deset uboda.

Obitelj i prijatelji djevojke šokirani su i shrvani ovim ubojstvom. Harunu A. sudit će se samo za jedno ubojstvo, odnosno za ubojstvo Zorice H., dok mu se za ubojstvo nerođenog djeteta, prema njemačkim zakonima, neće suditi.

Polemike u javnosti

Kako je objasnio glasnogovornik tužitelja, zakonski nije riječ o dvostrukom ubojstvu jer se dijete još nije rodilo. Ubojica je trenutačno u pritvoru. Istraga je u tijeku, a neki lokalni mediji navode da je djevojka u trenutku ubojstva bila vezana. U Njemačkoj će ovaj slučaj podijeliti javnost, a možda i promijeniti zakon jer mnogi već sada prosvjeduju i predlažu da mu se sudi za dvostruko ubojstvo.

Komentara 17

MI
mirac
23:00 24.02.2011.

Vjernik sam i vjera nalaže oprostiti a ne ubiti. U ovom slučaju Bog i vjera neka oproste smrtna kazna je premalo za ubojicu. Žalosno je za nevinu djevojku i nerođeno dijete. Mišljenja sam da takvi kao on ponovo ubiju, čim okolnosti dovedu ga pred zid.

MA
MaloMisto
18:09 24.02.2011.

stvar je, nazalost, jos gora, makar je ishod isti: ubio ju je sa 100 (da sto) uboda. http://www.bild.de/BILD/news/2011/02/24/hochschwangere/mit-100-messerstichen-totgemetzelt.html RIP

SM
simune mali
15:53 26.02.2011.

covjece, pa dobit ce u svabiji dozivotnu, nego sta, al on je primitivac turski koji misli da si je osvijtlio obraz...pa nek cami 40 godinica i to bez sexa, he,he....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije