Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Izložba "Oluja u minijaturi" doputovala i do Siska

oluja u minijaturi (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/7
02.09.2011.
u 20:20

Izložba je otvorena večeras, u Gradskom muzeju, a moći će se razgledati do 25. rujna

Izložba "Oluja u minijaturi", koja je lani 5. kolovoza doživjela premijeru u Kninu, doputovala je i do Siska. Otvorena je večeras u Gradskom muzeju, a građani će je moći pogledati do 25. rujna. Riječ je o maketama, dioramama i vinjetama na temu Domovinskog rata.

- Željeli smo na dostojan način pridonijeti sjećanju na Domovinski rat, a napose približiti ga mladima. Izložba je zamišljena tako da putuje kroz Hrvatsku, a nakon otvorenja u Kninu veže se uz pojedine lokalne obljetnice. Tako je sada ovdje u povodu Dana branitelja grada Siska - istaknuo je Tihomir Bregar, autor koncepta i predsjednik udruge Signum Laudis, koja je nositelj projekta. Autori brojnih izloženih maketa iz raznih su hrvatskih gradova, različitih su dobi i profesija, a ujedinila ih je želja da pridonesu obilježavanju 15. godišnjice Oluje. Ukupno ih je petnaest, a među njima ima i branitelja.

- Osim što smo mladima željeli približiti Domovinski rat, htjeli smo ih zainteresirati za maketarstvo. Bitan element ovoga je i istraživanje povijesti - kaže Bregar.

Maketari su vjerno dočarali tenkove, avione, helikoptere i druga vozila koja postoje još samo na slikama.

Ključne riječi

Komentara 1

DR
drug
05:47 03.09.2011.

Traktori su \" druga vozila\" ???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije