Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svježa jutra

Izdana upozorenja za dio Hrvatske, jedna regija u crvenom: Uskoro stiže južina i više temperature

Zagreb: Djevojke u modernim jesenskim kombinacijama prošetale centrom grada
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
16.10.2023.
u 08:35

Do srijede u većini krajeva razmjerno svježe, iako barem djelomice sunčano te u ponedjeljak i utorak uglavnom suho

Kako javlja DHMZ, danas će biti pretežno sunčano vrijeme, a na Jadranu i područjima uz njega sa zapada postupni porast naoblake. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Vjetar na kopnu većinom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka bura s olujnim udarima, a od sredine dana u postupnom slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 10 do 15, na Jadranu između 17 i 22 °C. Izdana su upozorenja za obalu zbog olujne bure.

Za dio obale upaljen je narančasti meteoalarm, dok je Velebitski kanal u crvenom. Prijepodne vrlo jaka, mjestimice olujna bura, a poslijepodne pojačana, mjestimice jaka bura, navodi DHMZ. 

Foto: DHMZ

 "Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice za pomorce. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji u upozorenju.

Utorak donosi djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. Najviše sunčana vremena očekuje se na zapadu i sjeverozapadu zemlje, dok će najoblačnije biti u Dalmaciji, uz mogućnost za malo kiše na krajnjem jugu. U kopnenim predjelima ujutro lokalno magla, a po kotlinama je moguć i slab mraz. Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, a na južnom dijelu i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu uglavnom između 10 i 15, a najviša dnevna od 11 do 16 na kopnu te između 17 i 22°C duž obale.

GALERIJA Promjena vremena

Zagreb: Djevojke u modernim jesenskim kombinacijama prošetale centrom grada
1/10

Do srijede u većini krajeva razmjerno svježe, iako barem djelomice sunčano te u ponedjeljak i utorak uglavnom suho. Ujutro je ponegdje u unutrašnjosti moguć slab mraz, većinom u kotlinama gorske Hrvatske. Bura će u ponedjeljak oslabjeti. Od srijede novo jačanje južine, porast temperature i češća povremena kiša, posebice na Jadranu i područjima uz njega, javlja HRT.

VEZANI ČLANCI:

"U utorak i srijedu u unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom, a u drugom dijelu srijede mjestimice može biti kiše. Uz jugozapadnjak u četvrtak toplije. Pritom više oblaka te povećana vjerojatnost za kišu posebno u krajevima uz Jadran. Na većini Jadrana u četvrtak je moguća kiša te jugo koje može biti i jako. Tijekom srijede kiša je izgledna samo na sjevernom dijelu, a u utorak uz dulja sunčana razdoblja većinom suho sa slabim vjetrom te s podjednakom temperaturom zraka kao u ponedjeljak", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Isplati se očistiti radijatore: Uklanjanje prljavštine iz njih može vam uštedjeti novac!

Komentara 1

MO
montello
09:44 16.10.2023.

jesen je počela tako mora biti biti ce olujno jugo na jadranu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije