Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt na sajmu

Izdahnuo na smotri čekajući Hitnu, koja je trebala tamo biti

Milan Žakula
Marko Čuljat/VLM
30.05.2010.
u 19:02

Možda ga, da su i bili u Homoljcu, ne bi mogli spasiti, prepričava događaj Ratko Žakula, sin preminulog Milana.

U subotu je u Homoljcu nedaleko od Korenice i Vrhovina održano drugo natjecanje konja u vlaci.

Više od 2000 posjetitelja

Organizirala ga je Konjogojska udruga Soko iz Kompolja, koja okuplja uzgajivače konja od Brinja preko Otočca do Vrhovina.

Na natjecanju je bilo više od stotinu konja i barem dvije tisuće posjetitelja s raznih strana. Sve je protjecalo u najboljem redu dok, nakon natjecanja, oko 20 sati, nije pozlilo Milanu Žakuli iz Jasikovca, sela južno od Korenice.

– Pošli smo iz kuće u 12.30. Tata se dobro osjećao i odjednom mu je pozlilo. Kao kroz maglu se sjećam da mu je pokušala pomoći jedna gospođa. Brzo je došla i hitna iz Korenice. Možda ga, da su i bili u Homoljcu, ne bi mogli spasiti – prepričava događaj Ratko Žakula (17), sin u subotu preminulog Milana Žakule.

Nakon Korenice, prtenim smo putem stigli do kuće obitelji Žakula u Jasikovcu. Tamo su već bili brojni prijatelji koji su došli izraziti sućut.

– Nakon ručka izmjerila sam mu tlak i šećer, jer je bio na inzulinu. Šećer je bio u normali od 6,8, a tlak mu je bio 110/60. Prije šest godina otišao je u mirovinu jer je dvije godine prije prebolio predinfarktno stanje – kaže supruga Smilja. U Homoljcu, na sredotoči puta od Korenice do Vrhovina, jučer smo zatekli i organizatore natjecanja u vlaci. Bili su zauzeti poslom demontaže klupa i šatora.

Rekli su da ne brinem

– Na poziv došla je jedna liječnica. Mislim da je rodom iz Drežnika i da ima ambulantu u Ogulinu. Ona ga je pokušala reanimirati – kaže Miloš Vukmirović.

– Natjecanje u vlaci osobno sam pismeno prijavio na svim potrebnim mjestima. U Policijskoj postaji u Korenici su mi rekli da ne vodim brigu o hitnoj medicinskoj pomoći, jer će ih obavijestiti o događaju – kaže Željko Vukmirović, jedan od organizatora natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije