Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izbjeglička kriza rezultat je interesa krupnog kapitala

- Gadafi je bio ciljano žrtvovan radi destabilizacije Europske unije i jeftinije tržišne cijene sirove nafte, odnosno skupe prodaje jeftino prerađenog tog skupocjenog derivata – kaže Božanović.
20. rujna 2015. u 17:15 14 komentara 3370 prikaza
Đuro Božanović
Foto: Vedran Balen

Izbjeglice koje žele na Zapad neka i idu tamo, jer Zapad im je i otvorio put svrgavanjem Gadafija koji je bio stup stabilizacije arapskih zemalja i dobar čuvar Mediterana – kaže Đuro Božanović, međunarodni tajnik HSP-a AS i bivši zaposlenik jedne hrvatske tvrtke koja je u vrijeme svrgavanja Gadafija radila na području Libije.

Prema njegovim riječima, Libija je u to vrijeme bila stabilna i uređena zemlja u kojoj su ljudi bili zadovoljni i pridržavali se svih pravila države u kojoj su živjeli. U jednom se trenutku, međutim, pojavilo nekoliko tisuća nezadovoljnika, od čega pola plaćenika, koji su "diktatora odlučili smijeniti".

- Gadafi je bio ciljano žrtvovan radi destabilizacije Europske unije i jeftinije tržišne cijene sirove nafte, odnosno skupe prodaje jeftino prerađenog tog skupocjenog derivata – kaže Božanović. On postavlja pitanje tko će preuzeti odgovornost na sebe i priznati da je Gadafijevo brutalno smaknuće promašaj zapadnih političara pod utjecajem nekoliko kapitalista koji upravljaju svijetom i zataškavaju svu prljavštinu samo kako bi ostvarili svoj materijalni interes.

Dodaje kako nije iznenađen izbjegličkom krizom koja je unaprijed isplanirana i poziva Vladu da zatvori granice i ne dozvoli da za deset godina budemo preplavljeni i utopljeni u utopiju koja nam se sprema. - Kao što Gadafi nije dozvolio da bahati kapital zavlada njegovom zemljom, tako ni Hrvatska ne treba dozvoliti da postane žrtva potpune promjene kulture, vjere i obrazovanja – zaključio je Božanović.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Nizar Shoukry: Moramo znati tko živi uz nas

>>8 pitanja i odgovora o izbjegličkoj krizi u Hrvatskoj!

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • olujistan:

    Bogu hvala da je moguće i u ovim novinama pročitati članak koji ima veze sa logikom i istinom. Vedrane, čuvaj se mafije koja vlada ovom novinarskom prostitucijom. Ti, izgleda, ne pripadaš tom smeću. Bog te blagoslovio! Nastavi misliti svojom glavom ... prikaži još! i pisati vlastitom rukom, a ne potpisivati laži i obmane koje lažovi spremaju.

  • barbaizamerike:

    izbjeglicka kriza je uvod u globalizaciju gdje ce krupni kapital sve da kontrolira

  • olujistan:

    Ovo nije "izbjeglička kriza", ovo je drugi stadij u programu uništenja bijele kršćanske Europe od strane "rušitelja čovječanstva" (Isus ih nazva sotonskom sinagogom!). Sve je sadržano u njihovom Talmudu, dvije tisuće godina zabranjenoj knjigi goyim populaciji pod prijetnjom smrti. Kao ... prikaži još! što bakterija i virusi razaraju vaše tjelo, a ne vidiš ih, osim ako upotrijebljavaš posebne instrumente za to, tako i oni iza sigurnih zavjesa upravljaju svim zlima koji nas okružuju danas.