Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPRESNI POVRATAK IZA REŠETAKA

Izašao iz zatvora pa prijetio: 'Tvoj mi muž duguje 10.000 eura. Plati ili ću ti zapaliti kuću'

Ilustracija
Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL
02.11.2023.
u 14:00

Kada je izašao iz zatvora, sjetio se kako da 'zaradi' pa je počeo zvati suprugu muškarca s kojim je u zatvoru dogovarao kupoprodaju automobila

– Slušaj. Tvoj mi muž duguje 10.000 eura za drogu. Duguje mi i za Audi A4. Ti ćeš mi dati te pare.  I vratit ćeš Audi. Ako to ne napraviš, zapalit ću ti kuću. I skupa s kućom sve koji u njoj žive! Ubit ću i tebe i djecu ti! – prijetio je P. R. supruzi svog bivšeg zatvorskog kolege. Događalo se to od kraja rujna  do 28. listopada 2023., netom nakon što je P. R. izašao iz zatvora s odsluženja kazne.

A kada je izašao, valjda se dosjetio kako da "zaradi" pa se sjetio da je P. J., s kojim je svojedobno dogovarao kupoprodaju automobila, još iza rešetaka. I onda mu je počeo zvati suprugu, prijetiti joj, tražiti novac na ime nepostojećeg duga. Jer, kako se ispostavilo, P. J. mu je prije godinu i pol za spomenuti Audi platio 4000 eura. Kada je P. J. otišao u zatvor, za taj automobil bio je dužan još 500 eura. Taj je iznos njegova supruga uplaćivala je  na račun B. L. u zatvorskoj kantini. Znajući sve to, odbila je išta platiti P. R.-u. No on je bio uporan. Slao joj je poruke, svakodnevno ju je zvao i prijetio joj da će zapaliti kuću, nju, djecu... U nekom trenutku na vratima kuće joj se pojavio B. L. i kazao da on samo prenosi poruku.

VEZANI ČLANCI: 

–Tvoj je muž dužan i meni i P. R.-u. I za drogu i za automobil. Ako nam ti taj automobil ne dovezeš dragovoljno tamo gdje ti kažemo,  sve ćemo vas pobiti i zapalit ćemo vam kuću – zaprijetio joj je B. L. No žrtva se nije dala zaplašiti, pa mu je opet odbila platiti nepostojeći dug. On je bio uporan, svakodnevno joj je dolazio na vrata i prijetio... A onda je 28. listopada spomenuto vozilo ukradeno s javnog parkirališta na kojem je bilo parkirano. Žrtva je nazvala P. R. i pitala ga je li on otuđio to vozilo.

– Jesam. Vozilo je samo dio onog što tvoj muž duguje meni i B. L.-u.  Što prije mi donesi 10.000 eura, jer u protivnom ćemo nas dvojica doći i zapaliti ti kuću. A nakon toga pobit ćemo sve koji prežive taj požar – zaprijetio joj je ponovo P. R. Nakon toga, žrtva je odlučila da joj je dosta tog terora, pa ga je prijavila policiji. Uskoro je uhićen, prijavljen za iznudu i pospremljen u Remetinec zbog opasnosti od ponavljanja djela. On niječe da je počinio to za što ga se sumnjiči.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije