Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupci, oprez!

Iz trgovina se povlači još jedan proizvod: Predstavlja opasnost za alergičare

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
27.08.2021.
u 16:20

Proizvođač Kreme od indijskog oraha (Mousse) 350g je Machandel B.V. iz Nizozemske

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u petak o opozivu Kreme od indijskog oraha (Mousse) 350g, nizozemskog proizvođača, najbolje upotrijebiti do 30.11.2022. zbog mogućeg sadržaja smjese od kikirikija u proizvodu.

Proizvod predstavlja opasnost za osobe alergične na kikiriki dok osobe koje nisu alergične isti mogu konzumirati bez ograničenja, navodi se u priopćenju. 

Proizvod nije u skladu s EU uredbama u područjima sigurnosti hrane.

Proizvođač Kreme od indijskog oraha (Mousse) 350g je Machandel B.V. iz Nizozemske. Veleprodaju obavlja njemačka tvrtka Dennree GmbH, a na hrvatsko tržište stavlja tvrtka Garden d.o.o. iz Zagreba.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima, priopćilo je Ministarstvo.

Komentara 1

NA
Nadalinaaa
16:30 27.08.2021.

Znači, proizvode najprije pustiš u prodaju, a tek onda analiziraš jesu li opasni po zdravlje građana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije