Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počela fiskalizacija

Iz revolta zbog fiskalizacije podijelila ribu vrijednu 20 tisuća kn

svježa riba, riba, vaga, ribarnica, zdrava hrana (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/18
Autori: ib/VLM, irk/VLM/ldp
01.08.2013.
u 12:22

Obveznicima fiskalizacije na osječkim tržnicama iz gradskog će proračuna biti refundirano 2000 kuna za kupovinu fiskalnih blagajni. Obećao im je tako još prije gradonačelnik Ivica Vrkić

Istekao je i rok i obveznici fiskalizacije na tržnicama u Hrvatskoj danas su počeli primjenjivati fiskalne blagajne.

Na splitskoj tržnici i ribarnici izostala je revolucija zbog fiskalnih blagajni. Svi koji su trebali, nabavili su nove blagajne, no zvijezda jutra bila je prodavačica Meri iz Podstrane. Kako piše Slobodna Dalmacija, ona je kada je vidjela da s novim uređajima nije baš na 'ti' iz revolta podijelila ribu vrijednu 20 tisuća kuna i otišla doma.

Obje splitske lokacije obišao je jutros i gradonačelnik Ivo Baldasar, a moglo se vidjeti i pokojeg inspektora.

Osječkim prodavačima novac iz proračuna za nove blagajne

Obveznicima fiskalizacije na osječkim tržnicama iz gradskog će proračuna biti refundirano 2000 kuna za kupovinu fiskalnih blagajni. Obećao im je tako već ranije gradonačelnik Ivica Vrkić, a direktor Tržnica Ante Šimić danas je takvu odluku i pozdravio jer smatra da će se tako pomoći kako ne bi došlo do osipanja ni prodavača, a ni kupaca.

U proračunu je osiguran novac za nabavku fiskalnih blagajni za 54 trgovca i prodavača, obveznika fiskalizacije.

Ago Ikić, koji već 32 godine ima trgovinu na otvorenom u Osijeku, ima dva štanda i u nabavku fiskalnih blagajni uložio je 6000 kuna.

– Svi koji smo obveznici fiskalizacije, potpisali smo se i podnijeli zahtjev pa ćemo sada čekati povrat novca – rekao je te dodao da su se njegovi djelatnici već posljednjih mjesec dana uhodavali raditi s fiskalnim blagajnama.

– Svaki mi je kupac dragocjen. Fiskalizacija je za mene loša jer su ljudi nestrpljivi, pa će otići kod onih koji im ne moraju izdati fiskalni račun. Računam stoga na svoje dugogodišnje kupce koji će pričekati jer vjeruju svojim prodavačima. Problem je s onima koji nisu stalne mušterije – kaže on.  

>> Linić: Odmarat ću se iako vi mislite da bih trebao krepat na poslu  

>> Linićevi inspektori stigli na Dolac i odmah blokirali blagajne

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije