Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iz prodaje povučena još jedna vrsta pilećeg filea, problemi i u hrani za ljubimce

U priopćenju se navodi da proizvod nije u skladu s uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu.
23. svibnja 2020. u 12:47 7 komentara 25154 prikaza
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u subotu da se zbog salmonele povlači pileći file od prsa u pakiranju od 300 grama poljskog proizvođača koji je na tržište stavio Pivac, a zbog enterobakterija povlači se smrznuta hrana za kućne ljubimce koje na tržište stavlja VON BARF.

PROVJERITE HLADNJAKE Povlači se još jedan proizvod: Pronađena salmonela u pilećem batku

S tržišta se povlači pileći file od prsa od 300 grama, LOT broja L 2350011002 / VUY0TT, upotrijebiti do 22.5.2020. godine, u kojem je utvrđena bakterija Salmonella ser. Enteritidis.

Proizvođač je Animex Foods Sp. z.o.o. Oddzial w Kutnie, PL10043902WE, Poljska, a proizvod stavlja na tržište Mesna industrija braća Pivac, Težačka 13, Vrgorac.

U priopćenju se navodi da proizvod nije u skladu s uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Povlači se i VON BARF STARTER od 2,5 kilograma

Hrana za ljubimce povlači se zbog povećanog broja enterobakterija u proizvodu, a riječ je o proizvodu VON BARF STARTER težine 2,5 kilograma (10 kobasica težine 250 grama), sirova hrana za kućne ljubimce, duboko smrznuto, LOT broja 112020, datum smrzavanja 13.03.2020., roka trajanja do 29.03.2022.

ZBOG SALMONELE Provjerite hladnjake: S tržišta se povlače odresci pilećeg filea

Proizvođač je MAT GRUPA d.o.o., Bjelovar, a na tržište ga stavlja VON BARF d.o.o., Domaslovec, Samobor.

Proizvod nije u skladu s uredbom o utvrđivanju zdravstvenih pravila za nusproizvode životinjskog podrijetla i od njih dobivene proizvode koji nisu namijenjeni prehrani ljudi te s direktivom u pogledu određenih uzoraka i predmeta koji su oslobođeni veterinarskih pregleda na granici.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
 • Kvaka:

  Kad su pametni rekli da je super što Kraš ide u ruke Pivac nego strancu koji daje više novaca, tim mudrosti se pokazalo zašto Hrvatska pripada tamo gdje je. Pivac plasira više strane stvari nego kaj bi stranac.

 • Avatar Warded
  Warded:

  Već je Pivac ubio dijete jajima sa salmonelom, isto od Poljskog proizvođača. ...Ali uredno na reklamama govori Kupujmo domaće-mesna industrija, braća Pivac. E pa tom pivcu triba zavrnuti vratom, krivo kukuriče!

 • zoranos:

  Dakle donijeli su odluku 23.05. da se meso koje vrijedi do 22.05. povlaći sa tržišta? Pa tko je to kupio to je i pojeo već!