Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar prometa

'Iz HŽ-a odlazi 600 ljudi, a što ćemo s autocestama još ne znamo'

'13.09.2012., Zagreb - U Banskimi dvorima odrzana je danas redovita sjednica Vlade RH. Sinisa Hajdas Doncic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
14.09.2012.
u 16:38

Hrvatska bi novcem od autocesta vratila dio svojih dugovanja, a dio bi ostao za investicije. To su investicije koje mogu biti i u zdravstvu, zatim za poticanje gospodarstva, a i cijena goriva pada za 60 posto, pojasnio je ministar

Zbog restrukturiranja HŽ-a bez posla će ostati 600 ljudi, a sukladno direktivama EU iz sustava ćemo izdvojiti nekoliko poduzeća. HŽ Holding se ukida, a HŽ Infrastruktura bit će neovisni davatelj infrastrukture, što znači da će bilo koji operater moći voziti po hrvatskim prugama, izjavio je u intervjuu za Soundset ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Istaknuo je i kako je s ministrom financija dogovorio da se u proračunu osiguraju sredstva za nabavku novih 50 vlakova te naglasio kako cestarine neće poskupjeti, ali kako još uvijek nije siguran hoće li autoceste ići u koncesiju ili ne.

– Hrvatska bi tim novcem po prvi put vratila dio svojih dugovanja, a dio bi ostao za investicije. To su investicije koje mogu biti i u zdravstvu, za nove uređaje, zatim za poticanje gospodarstva, a i cijena goriva pada za 60 posto. Cilj je ulagati i u regionalne ceste – pojasnio je ministar.

 

Komentara 8

KO
korisnik3
18:03 14.09.2012.

ukakao se hajdas doncic, bio neki dan u emisji nulta tocka. hajdas doncic izgleda i zvuci kao totalna zbunjola.

PE
pejickat
18:32 14.09.2012.

a i cijena goriva pada za 60 posto, pojasnio je ministar ================================================================ Hajdas Doncic za ovu izjavu , koja je notorna ligava laz trebao bi sam momentalno donijeti ostavku , bez opoziva. Zabrana djelovanja u bilo kojoj javnoj ili drzavnojoj ustanovi jer koncentracija gadljivosti prelazi i sve dosadasnje Caciceve lazi i Milanoviceve inteligencije.

KR
kreont
17:31 14.09.2012.

Jel to onih po rodbinskim vezama i totalno nesposobnim ili ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije