Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračna luka

Iz EU idući tjedan dolaze provjeriti je li cesta zatvorena

Zemunik
Dino Stanin/Pixsell
22.03.2010.
u 19:25

Mi još nismo dobili nalog za zatvaranje ceste kod Zračne luke Zemunik – rekao je Ante Šarić, prvi čovjek Hrvatskih cesta u Zadru.

Još nije stigao nalog iz Ministarstva prometa da se zatvori cesta kod Zračne luke Zemunik, rekao nam je jučer prvi čovjek zadarske ispostave Hrvatskih cesta Ante Šarić. Bura oko zatvaranja raskrižja smirila se nedavno nakon što je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta obećao Zemuničanima izgraditi podvožnjak ispod piste, a na tom sastanku istaknuo je i to da je uklanjanje spornog raskrižja zbog zatvaranja poglavlja prometne politike tražila Europska unija. Tada je demantirao najavu iz svoga ministarstva danu nekoliko dana ranije o zatvaranju raskrižja 1. ožujka, a od tada iz ministarstva nema najava o tomu kada će raskrižje doista i biti zatvoreno.

No, ljetna sezona letenja u Zračnoj luci počinje već potkraj ovoga tjedna, a odmah potom, i to najvjerojatnije već početkom sljedećeg tjedna, u luku će, doznajemo, ponovno doći stručnjaci Europske komisije kako bi utvrdili stanje u njoj. Doznali smo i da se u Zračnoj luci Zemunik nadaju da će cesta ipak biti zatvorena već ovaj tjedan kako bi uspjeli do početka ljetne sezone letenja proširiti avionsku stazu na mjestu gdje je danas cesta. A kada se zatvori raskrižje, Zračna luka ogradit će šire područje na mjestu današnje ceste i prema Zemuniku i prema Zadru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije