Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit u Osijeku

Iz Escape rooma izlazi se uz pomoć vlastitog – uma

16.02.2016., Osijek - U Osijeku je otvoren Room Escape gdje posjetitelji igraju za sada dvije igrice - pljacku banke i lift, a poduzetnica Azra Stascik odusevljena je interesom.
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
17.02.2016.
u 23:15

Poduzetnica Azra Staščik pokrenula popularnu igru

Oni rade za ministra vanjskih poslova, a našli su se na meti terorista. Oteli su im obitelji i prijete im likvidacijom. Da bi ih spasili, moraju u 60 minuta iznijeti povjerljive dokumente iz šefova ureda. Ulaze u lift koji ih treba dovesti do ureda, no on se – zaglavi. Paniku moraju ostaviti po strani i naći lozinku za izlaz. Scenarij je to popularne igre Escape room koja se odnedavno može igrati i u Osijeku. Igre je u Slavoniju donijela mlada poduzetnica Azra Staščik, a postale su odmah pravi hit. Zaigrati se u sličnoj priči može još u Zagrebu, Splitu i Puli.

– Igrala sam te igrice i u Budimpešti te Novom Sadu, prošla sam mnoge sobe i odlučila kreirati svoje jer je zanimljivije osmišljavati trikove nego igrati – kaže 24-godišnja Azra, vlasnica tvrtke Regnum, inače učiteljica razredne nastave u jednoj osnovnoj školi. Escape igre razvili su u Japanu kao računalne igre, a igrači su morali slijediti tragove kako bi izašli iz virtualne sobe. Postale su toliko popularne da je ubrzo osmišljena i “živa” verzija.

Dva do pet igrača ulazi u spomenuti lift i vrata se za njima zatvaraju. Okružuju ih zidovi išarani nerazumljivim porukama i brojevima. – Sve što je napisano može biti trik, ali i ne mora. Ništa ne dobivaju “na gotovo” – upozorava Azra. U oči upada veliko zrcalo, a i ono je dio igre.

– Neke se lozinke sa zidova mogu iščitati tek u zrcalu – nastavlja naša sugovornica. Za one koji ne mogu podnijeti uzbuđenje igre na dohvat ruke je gumb za paniku. A kako bi našli izlaz, ne treba im nikakav fizički napor, samo um. Osječani mogu na sat vremena postati i najuspješniji svjetski pljačkaši banke koji su u lovu na najsjajniji dijamant. Iako su očekivali da će im klijenti biti najčešće studenti, u ovim igricama često se okušavaju i stariji, građani koji žele drukčiju zabavu od sjedenja po kafićima. Cijena je 200 kuna za dva igrača te 300 za tim od tri do pet članova.

>> Zdravko Marić kao dijete osvojio automobil u Večernjakovoj igri 

>> Volite Tetris? Liječnici kažu da pomaže u liječenju 'lijenog oka'

Komentara 3

Avatar Dr Evil
Dr Evil
07:57 18.02.2016.

Azra, ja bi nešto drugo igrao s tobom sat vremena

OB
ObiVan
10:00 20.04.2018.

Da, ne možete izaći iz sobe ako ne promiješate mozak)) Glavna stvar je promatrati ravnotežu u zagonetkama - nemojte ih učiniti previše jednostavnim, inače će ljudi biti dosadni ili previše komplicirani, jer gubitak može narušiti posjetitelje i dobiti ćete negativne povratne informacije. Usput, ova osoba može pomoći s izradom soba pobjeći - super-escape-room.com

Avatar Daruvar_
Daruvar_
23:51 17.02.2016.

Vlada RH također se igra. Sa strpljenjem građana koji već mjesecima očekuju dan kada će službeno započeti reforme. Do sada smo na vlasti imali samo reformirane komuniste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije