Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreativna metoda

Volite Tetris? Liječnici kažu da pomaže u liječenju 'lijenog oka'

Tetris
Screenshot/YouTube
23.04.2013.
u 09:46

Tim sa Sveučilišta McGill otkrio je da popularna igrica slaganja blokova trenira oba oka da "rade" zajedno. Procjena je da jedno od 50 djece ima "lijeno oko", poremećaj koji se medicinski naziva ambliopija.

Kanadski liječnici tvrde da su izmislili inovativan način za liječenje sindroma lijenog oka, a to je igranje popularne igre Tetris, piše BBC.

Tim sa Sveučilišta McGill otkrio je da popularna igrica slaganja blokova trenira oba oka da rade zajedno. Procjena je da jedno od 50 djece ima lijeno oko, poremećaj koji se medicinski naziva ambliopija.

To se događa kada se jedno oko ne razvije na pravi način, a često se uz njega pojavljuje i razroko gledanje, odnosno oba oka ne gledaju u istom smjeru.

U istraživanju je sudjelovalo 18 dobrovoljaca. Jedna je grupa dva tjedna po sat vremena dnevno igrala Tetris koristeći oba oka, dok je drugoj grupi zdravo oko bilo prekriveno. Nakon dva tjedna, grupa koja je koristila oba oka imala je više uspjeha u poboljšanju vida.

Potom je i druga grupa, koja je imala povezano zdravo oko, igrala Tetris bez poveza na jednom oku te se i njima bitno popravio vid.

>>Hakeri pretvorili zgradu MIT-a u Tetris koji se može igrati

 

Komentara 1

SI
silviaanabrantusa
18:35 22.06.2015.

Danas krećem sa "terapijom" :) Nadam se da stvarno pomaže :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije