Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI BLOG

Ivica Todorić o ostavci Martine Dalić: Plenkoviću, ti si na potezu

Ivica Todorić
Goran Stanzl/Pixsell
14.05.2018.
u 16:02

Plenković je, kako su pokazali mailovi, o svemu bio informiran što nedvojbeno znači da je imao punu kontrolu nad procesom otimanja Agrokora.

Reakcije na neopozivu ostavku bivše podpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, rada i obrta Martine Dalić stižu i iz inozemstva. Nakon objavljenih mailova i izlaska u javnost procesa donošenja lex Agrokora, Ivica Todorić se u novom blogu obrušio na predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Posebno se osvrnuo na period kada je Ante Ramljak bio Vladin povjerenik koji je i sam bio član Dalićkine privatne tajne Grupe Borg.

- Plenković je, kako su pokazali mailovi, o svemu bio informiran što nedvojbeno znači da je imao punu kontrolu nad procesom otimanja Agrokora. Kako je mogao u Vladi primati ljude koji su dolazili do dokumentacije dolazili protuzakonito? Tim ljudima je Dalićka davala povjerljivu dokumentaciju od hrvatske kompanije, čime su poništili sve norme demokracije i pravne države. Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istoga trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću neobranjivo. Svojim ste očito isplaniranim potezima Agrokor pretvorili u PLIJEN privatnih interesa, postali ste Plijenković. A to, jednostavno, nije dopustivo, ističe Todorić. 

Naglasio je kako s menadžmentom Agrokora nikada nitko nije ništa progovorio jer da je Agrokor bio u problemima, trebalo je s njima razgovarati, mogli su ponuditi rješenje koje su već imali na stolu. 

-  Premijer Plenković i Dalić i njihove „Grupe“ nanijeli su ogromne financijske i političku štetu, posramili su Hrvatsku, a tek će je posramiti. Pišem mu danima - što više čeka, to će biti više štete! Znam da je ono što sam gradio i izgradio konkurentno i najuspješnije , a što nikome u ovom djelu EU nije uspjelo. Bio sam sam protiv svih, pa ponekad i protiv javnosti. 

Todorić tvrdi da je gradio Agrokor na najpošteniji način te smatra da su on, njegov menadžment i njegovi radnici ogromna žrtva njihovog zajedničkoga doprinosa društvu.

- Isto tako znam da je ovo što rade Plenković, Dalić i „Grupe“ duboko protuzakonito i nemoralno te da svakim danom proizvodi štetu državi, HDZ-u, hrvatskim građanima i sve nas zajedno vodi u močvaru, zaključuje Todorić.

 

Komentara 24

Avatar dobry
dobry
16:10 14.05.2018.

Todoriću, prvo na sunce imena sudjelovatelja u pljački više od 58 MILIJARDI tijekom 27 godina. Bez "držača lojtri" to nisi mogao izvesti...Nakon toga jedna doživotna robija bit će ti uračunata na ime svjedoka pokajnika. Nakon toga ostaju ti još dvije da odslužiš...Šeksu&Co, spavate li mirno!!?

DU
Deleted user
16:21 14.05.2018.

Ajde lopino jedna kako te nije stid javljati se na računu si ostavio 6 kn. još imaš obraza prdekati iz Londona.

DS
ds
16:48 14.05.2018.

Vidi ovog lopine,o svojoj krivci ni mukajet.Junace kad si nevinasce daj navrati malo u ZG.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije