Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA OSTAVKU

Bernardić: Tražimo kažnjavanje odgovornih i nove izbore

Davor Bernardić
Matija Habljak/PIXSELL
14.05.2018.
u 15:43

Izrazio je i veliku zabrinutost za budućnost nagodbe, a time i velikog broja radnika čiji poslovi ovise o sudbini Agrokora.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić službeno se obratio javnosti nakon što je već sada bivša podpredsjednica Vlade Martina Dalić podnijela neopozivu ostavku slijedom još jedne objave mailova u kojima se otkriva cijeli proces donošenja "lex Agrokora"

- Danas smo svjedočili činu službenog priznanja od strane predsjednika Vlade na sve ono na što smo upozoravali vezano uz najveću korupcijsku aferu u hrvatskoj povijesti. U ovom igrokazu predsjednik Vlade se nekoliko puta osvrnuo na rokove. To svakako ne može biti olakotna okolnost uz sve okolnosti koje se događaju u Agrokoru, istaknuo je Bernardić.

Izrazio je i veliku zabrinutost za budućnost nagodbe, a time i velikog broja radnika čiji poslovi ovise o sudbini Agrokora. 

- Svjedoci smo da je po drugi put, danas nakon odlaska Martine Dalić, cijeli proces kontaminiran stoga s pravom strepimo za cijeli ishod. Nema nagodbe, nema stalnog vjerovničkog vijeća. Jedino ima straha za radna mjesta radnika i radnica u Agrokoru.  

Pozvao je i hrvatske institucije da reagiraju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

Poručujem  predsjedniku Vlade da s ovim činom priča ne završava već samo počinje. Pozivam DORH da reagira sukladno hrvatskim zakonima. Tražimo kažnjavanje odgovornih i izbore, zaključio je Bernardić.

Komentara 27

PU
Pukovnik
15:49 14.05.2018.

Da se kažnjava glupost ti bi bio u tamnici.

DE
derin
16:08 14.05.2018.

Čovječe, SDP je dopustio da rusi uđu u Agrokor, vi ste odgovorni za 200 000 radnih mjesta u privatnom sektoru izgubljenih, i sad vi isti bi nas opet poveli. A ostatak oporbe nam je hodajuća katastrofa.

ZA
zagorecvz
16:07 14.05.2018.

E, Bernardiću ti nemaš ekipu za voditi Mjesnu zajednicu, a ne Hrvatsku. Inaće, o sadašnjoj Vladi mislim sve najgore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije