Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz Živog zida

Tihomir Lukanić podnio kaznenu prijavu protiv Plenkovića, Dalić, Marića i Ramljaka

Tihomir Lukanić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
14.05.2018.
u 15:02

Lukanić je zaključio i kako smatra  da bi saborska većina trebala otkazati poslušnost Plenkovićevoj Vladi i da bi DORH trebao reagirati u što kraćem roku s obzirom na to da nagodba koja bi trebala biti potpisana 10. srpnja neće biti valjana ako je temeljena na kaznenim djelima

Glavni tajnik Živog zida, Tihomir Lukanić, podnio je kaznene prijave protiv četiri osobe uključene u djelovanje oko krize u Agrokoru. Radi se o premijeru Andreju Plenkoviću, bivšoj ministrici gospodarstva i potpredsjednici Vlade Martini Dalić, bivšeg Vladinog povjerenika u Agrokoru Anti Ramljaku i ministru financija Zdravku Mariću.

- Andrej Plenković je ključna osoba u ovom trenutku oko koje se sad sve vrti. Ono što je važno za kontekst nagodbe je da je znao sve, da je bio uključen. Možda nije bio idejni tvorac nagodbe, ali je bio dobro koordiniran o svemu. Jedan od dosadašnjih epiloga je da su neke tvrtke ostvarivale višestruko veću dobit u godini kada su radile za Agrokor u odnosu na prethodne godine. Recimo Texo Management 12 puta veću dobit nego godinu prije, Altera Savjetovanje čak 35 puta,' istaknuo je Lukanić.

Prijavljena su četiri kaznena djela iz Kaznenog zakona RH:
1. Zloupotreba položaja i ovlasti, Članak 291., stavak (1) i (2)
2. Zloupotreba povlaštenih informacija, Članak 259., stavak (1), (2), (3) i (4)
3. Trgovanje utjecajem, Članak 295.
4. Neprijavljivanje pripremanja kaznenog djela, Članak 301., stavak (1) i (2)

- Medijski i javni pritisak prije nekoliko mjeseci urodili su time da je premijer diplomatski čekao ostavku Ramljaka, a zadržao ministricu Dalić, znajući svu korespondenciju mailova koja je izašla u javnost protekli tjedan, a koje prilažemo kao dokazni materijal Državnom odvjetništvu. U ovome trenutku kada je medijski pritisak toliko jak da on čeka od nje da ona sama da ostavku, opet ide u smjeru da se on pokuša oprati od odgovornosti, međutim njegova odgovornost je ključna jer je bio nadređen ministrici gospodarstva,' dodao je Lukanić' i dodao 'da odgovornost premijera Plenkovića nije samo politička, nego da je i kazneno-pravna'.

Lukanić je zaključio i kako smatra  da bi saborska većina trebala otkazati poslušnost Plenkovićevoj Vladi i da bi DORH trebao reagirati u što kraćem roku s obzirom na to da nagodba koja bi trebala biti potpisana 10. srpnja neće biti valjana ako je temeljena na kaznenim djelima.

Komentara 11

PA
Patrizzia
15:58 14.05.2018.

Da li će Lukanić podnijeti kaznenu prijavu i protiv Slinčića koji je svoju ženu na listama živog zida lažno predstavljao kao ing. gređevine ? Mater vam svima !

DE
derin
16:03 14.05.2018.

Jos samo fali da nam dođe živi zid i uvede totalno rasulo i anarhiju, jos bi nas izbacili iz EU, koji nas jedini tjeraju da se dovedemo u red. A oporba nam je za plakati. Pa SDP nema niti jednog ozbiljnijeg stručnjaka, uostalom dovoljno govori da je Milanovićeva vlada bila šesta najgora na svijetu, a Krešo blaupunkt tek, most je na početku ličio na nešto, sada i od njega su otišli neki stručnjaci. Amsterdam koalicija ili samo ekipa koja priča o ideologiji. Neka Plenkovica, samo ima previše ekipe koja bi na vlast, ali ne radi boljitka Hrvatske.

DU
Deleted user
16:18 14.05.2018.

Kad ćeš prijaviti svoga stranačkog druga pernara koji se šverca u tranvaju i ne plaća tv pretplatu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije