Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.09.2017. u 13:19

Što su fakti, a što spin u funkciji obrane lika i djela Ivice Todorića, pokazat će vrijeme, prije svega rezultati predistražnih radnji koje policija u Agrokoru provodi već nekoliko mjeseci i revizijskog izvješća o poslovanju Agrokora koje bi napokon svjetlo dana trebalo ugledati krajem rujna

Neočekivano, u trenutku kada je slučaj Agrokor počeo kliziti iz fokusa javnosti, oglasio se Ivica Todorić i Plenkovićevu Vladu optužio za ucjene, krađu i veleizdaju, a Vladine ključne ljude u operaciji lex Agrokor za udruživanje u kliku s ciljem otimačine njegove imovine. Iako osobe bliske Todoriću tvrde da nisu znale da priprema ovaj napad, tajming objave (petak poslijepodne) sugerira da nekadašnji šef Agrokora ima profesionalne savjetnike i da u borbi u kojoj se očito ne predaje, nije sam.

Naime, sve velike priče u medije se plasiraju pred vikend kako bi se njihovi odjeci i poruke secirali do početka radnog tjedna. Osim toga, postoji još jedan detalj koji sugerira da je riječ o koordiniranoj akciji, čiji je ovo, kako je i Todorić istaknuo u priopćenju, samo početak. Jučer je na sve relevantne državne institucije, medijske adrese i političke stranke stigla anonimna kaznena prijava protiv Ante Ramljaka, Martine Dalić i drugih osoba angažiranih na tzv. roll-up aranžmanu posljednjeg Agrokorova kredita čiji je nositelj „lešinarski“ investicijski fond Knighthead Capital Management. Sadržaj prijave, ako se pažljivije čita, zapravo je detaljno pojašnjenje bombastičnih poruka iz Todorićeva priopćenja. Što su fakti, a što spin u funkciji obrane lika i djela Ivice Todorića, pokazat će vrijeme, prije svega rezultati predistražnih radnji koje policija u Agrokoru provodi već nekoliko mjeseci i revizijskog izvješća o poslovanju Agrokora koje bi napokon svjetlo dana trebalo ugledati krajem rujna. Međutim, političke posljedice mogu se već sad nazrijeti jer Todorić bi zasigurno mogao ujediniti hrvatsku oporbu u napadu na vladajuće, isto kao što je to slučaj od jučer po pitanju graničnog spora sa Slovenijom, a o vjerodostojnosti njegova priopćenja ovisit će budućnost Plenkovićeve Vlade.

U svakom slučaju Todorić još nije bacio koplje u trnje, a žestokim verbalnim udarom na Vladu dao je naslutiti da je afera Agrokor daleko od epiloga.

Ključne riječi

Komentara 4

SI
siskic
13:44 23.09.2017.

u hrvatskoj je sve moguće...pa nismo mi nikakva država..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije