Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saslušanjem kćeri pokojnog ministra Šuška nastavljeno suđenje Marinu Ivanoviću u slučaju Topnički dnevnici

Ivanović: Dosta mi je da me svaki put prije suđenja privodi policija

Marin Ivanović
11.12.2009.
u 11:49

Trebao je svjedočiti i Luka Mišetić, jedan od glavnih Gotovininih odvjetnika, no iako je kupio zrakoplovnu kartu, nije došao zbog današnje izvanredne sjednice u Haagu na kojoj će Gotovinina obrana tražiti da se zaštiti njegove odvjetnike od progona.

Svjedočenjem Katarine Šušak Filipović, administrativne voditeljice zagrebačkog ureda obrane generala Ante Gotovine, nastavljeno je pred sucem Nenadom Lukićem suđenje Marinu Ivanoviću, optuženom, među ostalim, za prikrivanje topničkog dnevnika Ante Karduma.

Trebao je svjedočiti i Luka Mišetić, jedan od glavnih Gotovininih odvjetnika, no iako je kupio zrakolpvnu kartu, nije došao u zagrebački Općinski kazneni sud zbog današnje izvanredne sjednice u Haagu na kojoj će Gotovinina obrana tražiti da se zaštiti njegove odvjetnike od progona. Prije saslušanja kćeri pokojnog ministra Šuška Ivanovićev odvjetnik Mitko Naumovski protestirao je u sudnici protiv neprihvatljivog ponašanja državnih tijela prema Ivanoviću, kojem su pretresli stan i auto i uhitili ga uoči suđenja, a zbog sumnje da je počinio isto kazneno djelo za koje mu se sudi, iako mu nitko nije rekao koje dokumente traže od njega. Tužiteljica Natalija Slavica uzvratila je da je neprimjereno da Naumovski koristi sudnicu da bi prije svega napao Općinsko državno odvjetništvo. Sam Ivanović je, pak, u jednom trenutku kazao nemoćno šireći ruke:

- Svaki me put prije suđenje privodi policija. Više mi je svega dosta!

Katarina Šušak Filipović svjedočila je da je u ured Gotovinine obrane Ivanović jednom donio osobni Kardumov dnevnik na obradu, a to je zapamtila jer nije bilo uobičajno da se na obradu predaju osobni dnevnici.

- Dokumentacija zaprimljena u zagrebačkom uredu na raspolaganju je bila glavnim Gotovininim odvjetnicima u Haagu (optuženi Ivanović nije jedan od njih, op.a.) koji su u više navrata dolazili u Zagreb i odnosili je u Haag. Nama glavni Gotovinini odvjetnici ne govore što su uzeli od dokumentacije, pa tako ne znam jesu li uzeli Kardumov dnevnik, ali oni su isključivo ovlašteni odlučivati što će biti s prikupljenom dokumentacijom - svjedočila je Katarina Šušak Filipović.

Komentara 31

DU
Deleted user
13:35 11.12.2009.

Hrvatsko \"pravosudje\" izgleda svakim danom sve vise tone u blato. Pa naravno da nismo za Europu sa ovakvim pravosudjem.

OB
-obrisani-
11:58 11.12.2009.

Haaško tužiteljstvo ne raspolaže skoro nikakvim dokazima, svjedoci su im bili tako smješni i lažljivi da se to vidjelo iz aviona. Jedna je Srpkinja spavala sa pola postrojbe kapetana Dragana, a ona druga polovica bili su UN-djelatnici (radila kao prevoditeljica) a nije nikad čula za Kapetana Dragana (tako je izjavila na sudu). Drugi je opet tu došao tumačiti kako Knin gori (a ustvari snimatelj JNA koji jhe imao i neki čin, a uopće nije bio vojno lice kako je ovaj pojašnjavao sucu Oriju) je iz raznih kuteva snimao jednu te istu kuću (koja je ustvari bila odmah do vojarne JNA) i nju prikazivao kao čitavi Knin. Drugi je Srbin rekao da je Hrvatska vojska na brzinu popravila fasade i pokrpala rupe, za jedno popodne, kad su ušli u grad i tako zakamuflirali da su ustvari razrušili grad.Treći je opisivao kako je bolnica strašno granatirana iako se na slici vidi da je fasada oštećena samo na jednom mjestu i to na onom na kojem je stajao srpski tenk i dejstvovao dok ga naši nisu roknuli, pa su sva govna iz njega poispadala van i sad su kod svetog Save. Toliko sae taj izgubio da na kraju svog svjedočenja više nije znao što govori pa su mu i granate koje je vidio imale jako čudan i neobičan let (okolo-naokolo) to je čak i sucu Oriju dosadilo pa ga je \'\'otpustio\'\'. Naj čudnije i najsramnije svjedočenje bilo je onog Kanadskoga generala. Taj je toliko lagao da su ga i njegovi kanađani prokljuvili (3 dana je kanadska televizija snimala njegove laži i na kraju su se pokupili i otišli). Što je taj sve pričao a ono da ne zna čiji je tenk bio kod bolnice je smiješno, Onda su mu pustili snimku kako posada tog istog tenka prilazi kapiji na kojoj je on i njegovi iz UN-a i pokušava im uzeti (opljačkati ih a što Srbi drugo znaju) osobno naoružanje. Sve je završilo tako da se pokazalo da su ona odlikovanja koje je dotični sam sebi podjelio lažna. Da on laže - pa je nakraju za njega izostalo.

HS
H.S.S.-Seljacka Buna
12:24 11.12.2009.

Po izgledu Hag djeluje i u Zagrebu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije