Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE U ŠKOLI

Ivanov razred nitko u školi ne želi voditi zbog bezobrazne djece

djeca
Kristina Štedul Fabac/VLM
24.01.2010.
u 15:15

Đurđa Adlešič inicirala je skup upravo u Bjelovaru, na temu što učiniti kada se nasilje dogodi. Razred osnovnoškolca Ivana u godinu i pol promijenio je čak četiri razrednika.

Snimka mobitelom kako vršnjaci zlostavljaju osnovnoškolca Ivana iz Bjelovara, koju su zlostavljači objavili na internetu, pokazala se ključnom u spašavanju Ivanova mentalnog i tjelesnog zdravlja. Objava snimke pokrenula je mehanizme zaštite jer se preko dugogodišnjeg zlostavljanja šutke prelazilo.

Za Ivana vjerojatno prekasno jer će traume, ma koliko bile ublažene terapijama, pamtiti doživotno, no ne i za djecu koja su bila izložena "tretmanima" nasilja. Svako nasilje, sudjelovali u njemu ili mu tek svjedočili – ostavlja neizbrisive posljedice.

Upravo zbog toga u Bjelovaru se u ponedjeljak održava okrugli stol na kojem će se okupiti struka i državne institucije, a sve kako bi se pronašlo rješenje i dogovorili modeli – što činiti kada se nasilje dogodi.

Uz predsjednicu Savjeta za mlade Đurđu Adlešič, u raspravi, zatvorenoj za javnost, sudjelovat će Gordana Buljan Flander te predstavnici ministarstva i lokalne zajednice. – Radi se na prevenciji ovakvih slučajeva, no važno je i razraditi protokole postupanja kada se šteta dogodi – poručila je Đ. Adlešič koja je i inicirala skup upravo u Bjelovaru jer je on u središtu negativne pozornosti. Ivanov razred u godinu i pol promijenio je čak četiri razrednika, među profesorima taj je razred omražen zbog divljanja i drskosti, a u tijeku je i zamjena ravnatelja. Policija je pripremila izvješće koje će uputiti državnom odvjetniku za mladež.

Ključne riječi

Komentara 21

OB
-obrisani-
20:51 24.01.2010.

Sve se to može srediti u roku od 24 sata.

CV
cvijece
17:32 24.01.2010.

vjerujem da će gđa Đurđa pokrenuti dobre duhove pa da se takve stvari ne događaju ničijoj djeci ikada,pa zamislite samo kako bi vama bilo da netko zlostavlja vaše dijete i što bi vi poduzeli...

MI
miso
17:46 24.01.2010.

Nasilje počinje od Vlade. Uzeti novac građanima kroz povećani PDV i Krizni porez (netko je to ružno nazvao Harač), je također nasilje (sve bez naše volje je nasilje) par exellence. Obitelji su svakako odgovorne. No, recite mi s tim u vezi kad ste zadnji put čuli da bi čovjek, pa i obitelj, trebao imati u danu 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati kulturnog (pa i obiteljskog) uzdizanja. Jel\' vam sve jasno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije