Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'jačanje tima'

Luka Đurić savjetnik za nove medije, a I. Crnić nova glasnogovornica

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na obilježavanju 22. obljetnice predaje 21. kordunskog korpusa u Glini
Foto: Edina Žuko/PIXSELL
30.08.2017.
u 19:03

Predsjednica RH prepoznala je važnost novih medija i društvenih mreža

Na polovici mandata predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović svoga dosadašnjeg glasnogovornika Luku Đurića imenovala je savjetnikom za nove medije i društvene mreže.

Na njegovo mjesto dolazi Ivana Crnić, koja je dugogodišnja zaposlenica Ministarstva vanjskih poslova, a zadnja joj je funkcija bila u diplomaciji, od sredine 2013. do srpnja 2017. godine obavljala je konzularne poslove i poslove vezane u kulturu, medije i iseljeništvo u Generalnom konzulatu RH u Mississaugi u Kanadi. Luka Đurić potvrđuje da predsjednica jača svoj tim.

Snažnije povezivanje

– U Uredu predsjednice svi radimo kao tim, koji je od danas još jači – kaže Đurić i dodaje da je predsjednica prepoznala važnost novih medija i društvenih mreža u kontekstu kako domaćih tako i međunarodnih političkih aktivnosti.

– Snažnija međunarodna komunikacija inicijative Tri mora, snažnija medijska prisutnost u državama središnje i zapadne Europe, snažnije povezivanje sa strateškim partnerima Hrvatske u svijetu samo su neki od izazova s kojima ću se baviti. Dakle, ostajem i dalje u svijetu odnosa s javnošću – kaže Đurić.

Novu glasnogovornicu Ivanu Crnić predsjednica dobro poznaje jer su godinama zajedno radile. Diplomirala je 1998. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a završila je i Diplomatsku akademiju MVP-a. Karijeru je započela u MVP-u na poslovima informiranja javnosti o prednostima ulaska Republike Hrvatske u EU.

Od 2003. do 2007. godine bila je glasnogovornica Ministarstva europskih integracija, a kasnije spajanjem ministarstava glasnogovornica MVPEI-a. Od 2011. do 2013. godine bila je voditeljica Odjela za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Govori engleski i njemački jezik. Zanimljivo je da je I. Crnić tijekom karijere već jednom bila glasnogovornica K. Grabar-Kitarović, dok je ona bila ministrica.

Ostavila dobar dojam

U medijima je 2006. bilo objavljeno da je Grabar-Kitarović smijenila svoju glasnogovornicu, no to je odmah opovrgnuto. Godine 2006. MVEP je potresao skandal kada se saznalo da su iz konzulata u Los Angelesu diplomatskom poštom slali drogu. Navodno tada javnost nije bila najbolje obaviještena o tom skandalu. Crnić je potom otišla na druge dužnosti, a na kraju bila je i unaprijeđena. Na predsjednicu je očito bila ostavila dobar dojam s prethodnih poslova i dužnosti, jer je opet angažirana u njezinu kabinetu.

Komentara 23

DN
dnl812c
16:07 30.08.2017.

Nasmijana ko penzioner na kremirano pile

PI
pinkec
04:05 31.08.2017.

Antife na aparatima! Oj drugovi jel vam žao, rastanak se primakao! Neće više biti prvoboračkih pemzija i ukradenih kuća i stanova! Predsjednice, samo naprijed, hrvatski domoljubi su uz Vas!

PR
prajdali100
14:14 30.08.2017.

Predsjednice ! Zasto sutite na jucerasnje Vùčiceve uvrede upucene Hrvatskoj?? ZAŠTO !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije