Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beogradski tisak:

Vučić do kraja godine u službenom posjetu Zagrebu

30.08.2017.
u 12:52

Bilo bi izuzetno dobro kada bi se predsjednici dviju država, ali i premijeri, redovito sastajali, bar jednom godišnje, pišu Večernje novosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobit će uskoro poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da do kraja godine službeno posjeti Zagreb, objavio je u srijedu beogradski tisak, pozivajući se na neimenovane hrvatske diplomatske izvore.

"Očekuje se da posjet otvori novu fazu u odnosima dviju država, a ubrzo za njim uslijedio bi i susret dvoje premijera - Ane Brnabić i Andreja Plenkovića", navode Večernje novosti u tekstu svog dopisnika iz Zagreba.

"Bilo bi izuzetno dobro kada bi se predsjednici dviju država, ali i premijeri, redovito sastajali, bar jednom godišnje. Sada je trenutak za novi početak odnosa i hrvatski vrh u tom smislu i čeka dolazak Vučića u Zagreb", pišu Večernje novosti navodeći da je izvor "jedan istaknuti hrvatski diplomat".

Očekivanja Zagreba od sastanka Vučića i Grabar-Kitarović su izuzetno velika i posjet se već najavljuje kao prelomni za normalizaciju odnosa i zatvaranja stare knjige nesporazuma, piše ovaj list , uz napoemnu da su dva predsjednička ureda "u stalnom su kontaktu kako bi bili dogovoreni detalji razgovora koji će biti vođeni u Zagrebu".

"Na stolu će se naći sve teme koje opterećuju odnose, od onih iz prošlosti, poput rješavanja sudbine nestalih i povrata kulturnog blaga, do graničnih pitanja i ekonomske suradnje", pišu Večernje novosti.

Posjet Vučića Zagrebu neizravno je najavljen i tijekom oproštajnog posjeta veleposlanika Hrvatske Gordana Markotića srbijanskoj premijerki Ani Brnabić.

U priopćenju iz ureda premijerke Brnabić navodi se kako je veleposlanik Markotić ocijenio da "odnosi dviju države idu uzlaznom putanjom", te da će "unaprijeđenju bilateralnih odnosa pridonijeti i predstojeći posjeti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, kao i posjet hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Srbiji".

Komentara 25

DU
Deleted user
15:37 30.08.2017.

Jel će to svirat Srbska himna na Pantovčaku?

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
13:49 30.08.2017.

Dolazi se ispričati Hrvatima za ratna razaranja 90-ih !

CH
chanchir
20:50 30.08.2017.

dobro nam dosel prijatel,chetnik vu skromni ustaski dom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije