Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrdoljak od nedjelje i službeno šef HNS-a, Panian otpao

Novi-stari predsjednik u pismu članovimaobećao novi program, promjenu statuta, redizajn stranke, a kao cilj zacrtao pet mandata.
13. prosinca 2017. u 15:14 12 komentara 934 prikaza
21.09.2016., Zagreb - Ivan Vrdoljak ispred sjedista HNS-a u ulici Kneza Mislava dao je izjavu za medije po zavrsetku sjednice Predsjednistva stranke. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Do službenog povratka “bivšeg” predsjednika Hrvatske narodne stranke (HNS) na tu funkciju ostalo je još svega četiri dana. Izborni Sabor te stranke održat će se u nedjelju, a sad je gotovo potpuno jasno da Ivan Vrdoljak neće imati protukandidata. Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela ima još dva dana da pokuša sakupiti potrebnu podršku za kandidaturu, no šanse su mu gotovo nikakve. Naime, prema pravilima HNS-a kandidirati se za predsjednika mogu svi koji dobiju potporu šest županijskih organizacija, potporu dva regionalna saveza ili pak potporu 10 posto stranačkih delegata. Što nije jednostavan zadatak. Da je očito kako od kandidature Paniana nema ništa, jasno je i iz njegove izjave za medije.

Ivan Vrdoljak Nagađanja HNS: Vrdoljak neće ulaziti u Vladu ni u Sabor, u stranci ima posla preko glave

– Najava kandidature za predsjednika HNS-a jedna je od boljih odluka koje sam donio u životu, jer sam u ovih mjesec dana temeljito promislio o vrijednostima koje kao stranka zastupamo te razgovarao s puno naših članova, kao i s Ivanom Vrdoljakom čiji povratak na čelo stranke pozdravljam i smatram da je to s njegove strane odgovoran potez. Njegova kandidatura meni omogućuje da i dalje budem posvećen prvenstveno svom gradu Dugom Selu. Svakako ću i ubuduće direktnim kontaktima s vodstvom stranke te putem drugih stranačkih tijela sudjelovati u razvoju politika HNS-a– poručio je Panina.

I on i Vrdoljak poslali su uoči izbora pismo članovima. U svom, Vrdoljak poručuje članstvu da, ako ga podrže, “slijede iznimno zanimljive i poticajne godine” kao i profiliranje novog vodstva. Obećava i novi program, oživljavanje stranačkih timova, izmjene statuta pa i redizajn stranke. Najmanje pet zastupničkih mandata stavlja kao cilj na idućim parlamentarnim izborima, a ponovio je i stav da nema namjeru ulaziti u Vladu, što je informacija u koju mnogi u HNS-u sumnjaju.

U nedjelju bi na stranačkom Saboru trebalo biti oko tisuću delegata. I jedino pitanje koje je zapravo “otvoreno” jest ono hoće li Ivan Vrdoljak biti izabran plebiscitarno ili će dio izabranih stranačkih delegata ipak biti protiv njega.

21.09.2016., Zagreb - Ivan Vrdoljak ispred sjedista HNS-a u ulici Kneza Mislava dao je izjavu za medije po zavrsetku sjednice Predsjednistva stranke. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
1 / 10
Proslava povodom 27 godina postojanja i djelovanja HNS-a
Ivan Vrdoljak Počinje kandidacijski postupak Ivan Vrdoljak vjerojatno će biti jedini kandidat za šefa HNS-a, Posavec odustao Goran Beus Richembergh Beus Richembergh: 'Vrdoljak me pravio budalom. On i Šeks kreatori su vladajuće koalicije' Ivan Vrdoljak HNS bira šefa Vrdoljak opet želi voditi HNS, no tu je i Posavec
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • Avatar cuvarkuca
  cuvarkuca:

  Mister razdjelnik, donio zakon sa zaprijećenim kaznama za neugradnju istih, a bez prethodne studije isplativosti. Sramota za HNS i DORH.

 • Avatar mofo
  mofo:

  Čovjek od riječi haha

 • Bjelovar112:

  opa eto ga opetu vlasti