Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beus Richembergh:

'Vrdoljak me pravio budalom. On i Šeks kreatori su vladajuće koalicije'

Goran Beus Richembergh
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
24.10.2017.
u 10:27

Rekao je da bi HDZ trebao pristati na saborsko istražno povjerenstvo te dodao da se kroz saborske odbore ne može ništa riješiti jer na njih nitko ne mora dolaziti.

U Novom danu na N1 televiziji gostovao je saborski zastupnik i potpredsjednik stranke GLAS Goran Beus Richembergh.

Rekao je da će Ivica Todorić morati odgovarati za moguća kaznena djela i napomenuo da je u politici bilo mnogo njegovih klijenata. Prozvao je i medije. 

– Prije ili poslije Todorić će doći pred lice pravde, no pitanje je kakva će ta pravda biti. Ivica Todorić mnogim je političkim garniturama vrijedio mnogo, mnogi su u politici bili njegovi klijenti, ali nemojmo zaboraviti i medije koji su stvarali nerealnu sliku o cijeloj toj priči. Mi smo zapravo gajili jedno povjerenje, gledali smo kako Todorić osvaja regiju, gledali smo to kao da smo mi tu gazde. Agrokor je djelovao kartelski, nestale su male trgovine, stvorio se duopol u distribuciji cigareta i novina. Todoriću je presudilo tržište, a ne politika, ona je samo alibi.

Na pitanje o lošem i neefikasnom pravosuđu te nepovjerenju građana, Beus Richembergh ovaj je slučaj usporedio s onim Miroslava Kutle.

– Povjerenje javnosti u pravosudni sustav je kritično nisko, pa su svi u startu skeptični, ali slučaj Agrokor je važan – ne samo u pravnom smislu već kao i jedna paradigma koja bi pametnoj vladi i premijeru mogla poslužiti da promijeni odnos prema gospodarstvu jer ovo nije prvi put – ovako se raspadalo i carstvo Miroslava Kutle. Trebaju se stvoriti uvjeti za slobodno tržište u kojem će kreativnost i kompetitivnost biti na prvom mjestu – rekao je Beus Richembergh.

Rekao je da bi HDZ trebao pristati na saborsko istražno povjerenstvo te dodao da se kroz saborske odbore ne može ništa riješiti jer na njih nitko ne mora dolaziti.

Od 6. mjeseca nije imao kontakte s Ivanom Vrdoljakom i rekao je da ga je bivši šef HNS-a pravio budalom.

– Zadnji put vidjeli smo se na sjednici Središnjeg odbora kada se odlučivalo o tome ide li se s HDZ-om, a to je bilo u šestom mjesecu i od tada nismo imali kontakte. Zamjeram mu što se pozivao na onu alanfordovsku "ne vjerujte čovjeku koji laže", a to se pretvorilo u stvarnost, mene je mjesecima pravio budalom, na glasine da će se ići s HDZ-om, stranački vrh nas je uvjeravao da je to nešto što je izmišljeno. Ta priča o "Titanic vladi" dobila je novu konotaciju kad se vidjelo da su ti kontakti postojali dugo, a iz Šeksova intervjua objavljenog u subotu vidi se da su on i Vrdoljak bili arhitekti te koalicije.

Komentara 64

NE
Neonacionalist
11:02 24.10.2017.

Ma kakav Goran Beus Richembergh , njegovo rođeno ime je Emir Tahirović od oca Edhema Tahirovića iz Goražda i majke Marije Beus , on je sebi izmislio ime i njemačko prezime i to kako bi se dočepao Sabora kao tobožnjii predstavnik njemačke manjine , prije toga je pokušao biti Židov ali je vrlo brzo provaljen i ta pričao o židovskom porjeklu mu je propala. Još kao srednjoškolac dok je živio u Splitu je prijavio dvije djevojke da su gledale operu "Nikola ŠubićZrinski" , mentor mu je bio Ognjen Ignjatović kasnije glasnogovornik SAO Krajine , vrlo rano je postao udbin suradnik i veza agenta Šupe prema navodima nekih medija i osoba.

Avatar javorko
javorko
10:59 24.10.2017.

sramotno da je covjek bio dobrovoljni dousnik udbe s 16 godina fuj

Avatar MK
MK
11:00 24.10.2017.

...a nije te Vrdoljak takvog "pravio" nego Ethem Tiro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije