Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Jakovčić

O Listu mislim sve najgore i čekam da se vidimo na sudu

Ivan Jakovčić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
12.03.2015.
u 13:30


Nikada nisam javno ili u autoriziranoj izjavi g. Lista nazvao idiotom. To je laž - kaže Jakovčić

S Ivanom Jakovčićem, bivšim istarskim županom i aktualnim zastupnikom u Europskom parlamentu, razgovarali smo u iščekivanju odluke Europskog parlamenta o zahtjevu austrijskog poduzetnika Georga Lista da mu se ukine zastupnički imunitet. List optužuje Jakovčića da je tražio mito, a tuži Jakovčića zbog jedne izjave.

Kakvu odluku očekujete?

Odluka je naravno na Odboru za pravna pitanja Europskog parlamenta i za mene je svaka odluka potpuno prihvatljiva jer želim samo jedno: želim da se sazna cjelokupna istina o g. Listu, njegovim lažima i njegovim poslovnim špekulacijama u Hrvatskoj. To ćemo sve raspraviti na sudu i jedva čekam da se suočimo.

List vas proziva za navodnu korupciju, no sudski vas tuži samo zbog klevete. Jeste li ga zaista ikad igdje nazvali idiotom?

Nikada nigdje ga nisam javno ili u bilo kojem autoriziranom intervju ili autoriziranoj izjavi nazvao idiotom. To je laž. Dakle, nikakve javne izjave ili želje da nekoga uvrijedim nije bilo. Kad me telefonski nazvala za vrijeme sjednice Europskog parlamenta, htio sam jednostavno grubo prekinuti razgovor s novinarkom koja tendenciozno govori o meni već dulje vrijeme. Neovisno o tome što g. Lista nisam javno nigdje nazvao "idiotom", ipak mislim sve najlošije o njemu. Besmisleno je da me tuži jer sam ga navodno nazvao idiotom, a ne zbog drugoga.

Novinari HTV-a tvrde da ste na pitanje o Listovim optužbama za korupciju izjavili "ne komentiram idiote".

Potvrđujem da sam to rekao, ali isključivo u neformalnom telefonskom razgovoru novinarki zato što me provocirala i maltretirala cijelu noć tražeći moju izjavu koju joj jednostavno nisam htio dati. Nisam htio davati nikakve izjave jer svi ti novinari su neprofesionalne osobe koje 15 godina vode rat sa mnom. Trebali bi završiti na etičkom povjerenstvu HTV-a. Oni se ne mogu pomiriti s mojim političkim uspjesima, ali to je njihov problem. Tom izjavom sam grubo, ali najlakše završio telefonski razgovor koji je samo potvrdio moje navode o sramotnom izvještavanju o meni.

Georg List tvrdi da ste mu na sastanku u jednom restoranu rekli da će njegovi problemi s projektom polo igrališta u Motovunu biti riješeni ako uplati 500.000 eura u tvrtku vašeg tadašnjeg suradnika Branka Curića. List je išao na detektor laži kako bi dokazao da govori istinu. Poziva i vas da odete na detektor laži. Što mislite o tom pozivu?

Taj poziv je isto toliko smiješan, neozbiljan i neodgovoran kao i sve njegove besramne laži. Taj će se gospodin najprije sa mnom suočiti oči u oči na sudu i jedva čekam da se to dogodi. Razotkrit ću sva njegova poslovanja u Hrvatskoj, a imam i druga saznanja. U njegovoj cirkuskoj predstavi neka sudjeluju oni koji to žele.

>> Jakovčić: Moj je prioritet dokazati istinu, a ne zastupnički imunitet

>> U Europski parlament stigao zahtjev za skidanje imuniteta Jakovčiću!

Komentara 15

KA
KaNiDora
13:31 12.03.2015.

I mi o tebi, sve sve najgore.

Avatar navijač
navijač
13:58 12.03.2015.

Sramota je da taj nekulturni Austrijanac tako podlo i lazno optuzuje ovako postenog covjeka kao sto je Jakovcic.Pa on je otisao u EU parlament da pomogne hrvatskom narodu a ne zbog sebe a sve sto ima stekao je na posten nacin.

Avatar sidex
sidex
14:03 12.03.2015.

Nevijerotno je kako ovakve ljudske spodobe smiju zastupati Hrvatsku u EU parlamantu i k tome uzimati na mjesec 25 tisuća eura. Da se čovjeku stomak okrene od političara i Hrvatskih zakona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije