Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI KOLUMNIST

Ivan Hrstić pridružio se kolumnističkom timu Večernjeg lista

ivan hrstić
03.06.2015.
u 11:10

Posao glasnogovornika Milana Kujundžića bio je dragocjeno iskustvo, kaže Hrstić

Kolumnističkom timu Večernjeg lista pridružio se Ivan Hrstić. Ovaj novinar s dugogodišnjim iskustvom pisat će kolumnu pod nazivom Ispod crte, a njegov prvi komentar nakon povratka izašao je u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista. 

– To je nekakva prirodna situacija. Nastavljam pisati kao što sam stalno pisao, nisam bio izvan novinarskog svijeta – kaže Hrstić o svom povratku u Večernjak.

Hrstić je u karijeri kao novinar i urednik, osim u Večernjem listu, radio i na TV Mreži, OTV-u, Novoj TV, Kapital Networku, PolitikaPlusu i drugim medijima. Lani se malo odmaknuo od novinarske branše kako bi obavljao posao glasnogovornika predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića.

– To je bilo dragocjeno iskustvo, prvi moj izlet izvan svijeta novinarstva. Nikad nisam volio sjediti na dvije stolice, pa tako ni u ovoj kampanji, u kojoj sam na neki način htio dati svoj doprinos, nisam to htio raditi iz novinarske fotelje kao neki, nego sam potpuno iskoračio na nekoliko mjeseci iz toga svijeta – objašnjava Hrstić. 

Hrstić se u kolumni namjerava baviti aktualnim temama.

– Vjerojatno će biti politika u prvom planu, ali ću nastojati analitički pratiti i gospodarstvo, kao što sam dosad radio – otkrio je Hrstić. 

U svakom slučaju naglašava da novinar u svom poslu mora biti objektivan. 

– Smatram da novinar u svakom trenutku mora održavati ravnotežu i izražavati ne samo svoja intimna viđenja, već pokušati vidjeti svijet i očima onih s kojima se inače ne slaže, ali isto tako ne smije skrivati ta svoja stajališta – zaključuje Hrstić.

>> Borislav Ristić pridružuje se uglednim kolumnistima Večernjeg lista

Komentara 12

NI
Niga
11:32 03.06.2015.

Odlično ! Sveje manje domoljuba (hrvatskih) po medijima i tisku.

IV
ivaba
11:53 03.06.2015.

Dobra vijest za VL jer je tako malo normalnih/objektivnih novinara danas u medijima........

CI
cicibela
12:52 03.06.2015.

Naše medijske perjanice su započele pretrčavanje na desno. Sve, osim TV Radmanuše koja je baš nekidan zabranila novinarima desne orjentacije nastup na tzv. javnoj TV. Danas se dogodio i povijesni zaokret u EPH, pa su Tihomiru Dujmoviću dozvolili da pišee za Slobodnu Dalmaciju, nakon punih 15 godina zabrane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije