Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
party turizam

Ivan Dabo: Zrće neće biti neuralgična točka sezone

Novalja: After party u klubu Aquarius trećeg dana Fresh Island festivala na Zrću
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
13.06.2021.
u 00:09

Ako se ne produlji radno vrijeme, partijat će se svuda, bez ikakve kontrole, smatraju predstavnici noćnih klubova

Turistička sezona unatoč trenutačno dobrim najavama i dalje je neizvjesna, a među onima koji su suočeni s ponajviše nepoznanica svakako je Zrće. To više što je naša najpoznatija party destinacija lani došla na loš glas. Prvi su njemački mediji počeli javljati o ‘skandaloznom partijanju na plaži Zrće’ i ‘tisućama partijanera u prenapučenim klubovima’, ubrzo su to prenijeli i drugi, a na kraju je od cijele priče trpio cijeli turizam.

S Paga su se branili da brojke mladih gostiju nisu ni blizu pretpandemijskima, da je Zrće praktički prazno i da tu ima i podmetanja konkurencije, ali slike koje su otišle u svijet bacile su mrlju koju se nije dalo izbrisati. Je li sve zaboravljeno i kako Zrće dočekuje ovu sezonu? Treba li strahovati da bi se provodi na Zrću i ove godine mogli svima u turizmu obiti o glavu? Trenutačno neki klubovi rade tek kao plažni kafić, a od danas će, prema jučerašnjem produljenju radnog vremena do ponoći, goste primati sat dulje. Do daljnjeg, uvjeravaju predstavnici noćnih klubova, ništa od noćnog života kakav na Zrću inače gledamo.

Aquarius neće ni otvarati

U grupaciji koja drži Papayu, Aquarius i Nomad kažu kako su davno otkazali sva događanja planirana za svibanj i lipanj, ali da Aquarius ove sezone neće ni otvarati.

– Nadamo se radnom vremenu u srpnju i kolovozu barem dva sata nakon ponoći. Velika događanja i skupi DJ-eve nisu u planu, a za ovu sezonu smo preskočili marketing i promociju. Svjesni smo da smo pod povećalom, ali opća je situacija ipak bolja nego lani. Mi ni tad nismo imali ni jedan event, primijenili smo sve propisane mjere, radnog vremena se strogo držimo, a dosad su i svi konobari cijepljeni barem jednom dozom. Ne mogu govoriti u ime drugih klubova iako nas se trpa u isti koš, ali što se nas tiče, ne treba se bojati žarišta – uvjerava Tea Cafuta uime spomenuta tri kluba.

VIDEO Popuštaju se mjere: Kafići mogu raditi do ponoći, ukida se zabrana treniranja u zatvorenom...

– Uz pridržavanje mjera, stvari mogu ostati pod kontrolom. Nedavno smo imali grupu od 40 osoba iz Njemačke, testirali su se i na dolasku i na odlasku, svi negativni. Sve je sad organizirano puno bolje i ima uvjeta da i sezona bude bolja nego lani kad nam je promet pao 95 posto – kaže T. Cafuta, koja smatra da je najgori scenarij da se radno vrijeme ne produlji jer bi se onda partyji mogli nastaviti bilo gdje, bez kontrole.

Vlasnik Kalypsa Boris Šuljić otvorenje planira za 26. lipnja i ističe da interes mladih nije nestao kad je počela korona.

Hideout prebačen za rujan

– Čekamo samo kakve će biti mjere, ali u najboljem slučaju, uz dobre brojke, razumijevanje i epidemiologa i politike i bez podmetanja konkurenata, ne možemo se ni približiti polovici posla kakav smo imali prije pandemije. A lani smo ostvarili svega sedam posto prometa iz 2019. i ova godina je samo spašavanje posla – veli Šuljić.

U Noa grupi kažu da su većinu festivala ili otkazali ili odgodili, ali i da, ‘s obzirom na pozitivna predviđanja i pokazatelje na nacionalnoj i europskoj razini kad je riječ o epidemiološkim mjerama’, nisu sve otkazali.

– Izdvojili bismo BSH Island Festival u suradnji s poznatim brendom “Amnesia” iz Ibize 1. srpnja te atraktivni Circus Maximus festival 8. kolovoza. Recimo, Hideout festival se očekuje u rujnu. Naravno, sve će do posljednjeg trena ovisiti o propisanim mjerama – kaže Josipa Žižić iz Noa grupe i ističe da njihovi objekti nose oznaku “Safe Stay in Croatia”, ali i da se festivali najavljuju i već održavaju diljem Europe.

Gradska vlast kojoj je ponovno stao na čelo Ivan Dabo, koji je vodio Novalju od 1993. do 2013., za doprinos sigurnijoj sezoni najavljuje skoro otvaranje tri punkta za brzo testiranje, od kojih jedan i na Zrću.

– Bit će to kontejneri s klimom, brzi testovi po cijeni od oko sto, a PCR po 650 kuna. Želimo biti pri ruci turistima, ali radimo to i zbog sigurnosti naših ljudi. Ovo je druga sezona koju se odrađuje u otegotnim okolnostima, stalo nam je da turizam i gospodarstvo na našem području ostvare bolje rezultate. Radimo na tome da se ljudima omogući da dođu, poštovat će se sve propisane mjere, bit ćemo korak ispred korone, organizacijski ćemo se ugledati na dobre primjere iz Istre i razbit ćemo famu o Zrću. Ovog ljeta Zrće neće biti loš primjer i neuralgična točka, a ni ugroza za turizam otoka, a kamoli Hrvatske – obećava novo-stari gradonačelnik Novalje Ivan Dabo i ističe da je tek preuzeo funkciju, ali i da je svjestan odgovornosti za Zrće.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar crazy_bat
crazy_bat
00:23 13.06.2021.

Nikakva šteta za Hrvatsku, samo za vlasnike klubova, a oni su ionako zaradili za 5 života.

UD
Udrugar
00:35 13.06.2021.

Kad znaš kakvi sve kriminalci tamo imaju svoje “biznise “ za pranje love , nije ti žao šta ne rade . Neka ih zatvore za stalno .

Avatar O.E.F.-Adminov neuspjeh br.192
O.E.F.-Adminov neuspjeh br.192
02:16 13.06.2021.

Zagreb veceras... oko ponoci.. Na Cvjetnom trgu i okolnim ulicama doslovno tisuce ljudi.. terase kafica krcate, okolo se stoji u takvoj guzvi da se DOSLOVNO ne moze proci... Gradec - ista stvar... sajam vina na trgu Franje Tudjmana - ista stvar... dakle ne ser.uckajte jer nigdje nikakve kontrole ni “mjera” nema.. ljudi se ponasaju potpuno kao prije pandemije i dobro je da je tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije