Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postojali rizični faktori

Istraga protiv liječnice jer je pacijent umro tijekom pretrage

bolnica
Pixabay/Ilustracija
04.04.2023.
u 21:57

Kako kažu u DORH-u, 26. travnja 2022. u ordinaciji medicinske ustanove na području Međimurske županije kao liječnica koja je primila pacijenta rođenog 1950., naručenog za provođenje medicinske pretrage ergometrije, postupila protivno usvojenim pravilima medicinske znanosti i prakse

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnje liječnice zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja.

Kako kažu u DORH-u, 26. travnja 2022. u ordinaciji medicinske ustanove na području Međimurske županije kao liječnica koja je primila pacijenta rođenog 1950., naručenog za provođenje medicinske pretrage ergometrije, postupila protivno usvojenim pravilima medicinske znanosti i prakse. - Osnovano se sumnja da ga je uputila na obavljanje pretrage unatoč postojanju nekoliko rizičnih faktora povećanog kardiovaskularnog rizika. Tijekom pretrage je, uslijed zdravstvenog stanja zbog kojeg nije smio biti podvrgnut toj pretrazi, došlo do poremećaja ritma rada srca 72-godišnjaka i njegove smrti - navode u DORH-u.

Video: Dvadeset godina žena iz Istre dizala mirovinu članice obitelji koja je umrla 2001.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije