Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni poziv vodstvu

Istaknuti članovi HDZ-a: Odustanite od Istanbulske konvencije

Milan Kovač
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
17.03.2018.
u 21:34

U potpisu se ističe da su "suglasni": Zdenka Babić Petričević, Ante Beljo, Zdravko Gavran, Hrvoje Hitrec, Perica Jurič, Jure Ivančić, Neven Jurica, Nediljko Matić, Milan Kovač, Božo Medić, Stjepan Tuđman, Ivanka Zorić i Miljenko Žagar

Javni poziv vodstvu Hrvatske demokratske zajednice "na poštovanje volje hrvatskih građana i članova HDZ-a" te da, kako se kaže, "odustane od nepotrebnog prisiljavanja na potvrđivanje Istanbulske konvencije" uputila je danas skupina istaknutih članova HDZ-a i bivših dužnosnika.

Potpisnici ovoga teksta u jednom su se trenutku hrvatske povijesti odazvali pozivu dr. Franje Tuđmana i stvorili Hrvatsku demokratsku zajednicu kao pokret i stranku posvećenu uspostavi samostalne države, obrani nacionalnih interesa te identitetu i samosvojnosti hrvatskoga naroda, kaže se u pozivu i dodaje da je HDZ tada "artikulirao i provodio političku volju velike većine Hrvatica i Hrvata, stvaran na vrijednostima koje spajaju a ne razjedinjuju".

Danas smo svjedoci pokušaja da se tvrdoglavo, štetno i nepotrebno prisiljava članstvo HDZ-a , kao i građane u cjelini, na prihvaćanje Istanbulske konvencije koja u nekim odredbama nameće društvu ideje protivne naravi, prirodnim zakonima i zdravom razumu, kaže se u pozivu.

Držimo također da se na taj način odvlači pozornost s krupnih pitanja unutarnje i vanjske politike, zanemaruje obračun s megastrukturom duboke države, demografskim problemom i rješavanjem statusa hrvatskoga naroda u BiH, kaže se u tekstu dostavljenom Hinu i poziva aktualno vodstvo HDZ-a da "ne iskrivljuje i ne iznevjeruje prirodu i svrhu Hrvatske demokratske zajednice kao političkog oslonca najvećega dijela hrvatskoga naroda".

U potpisu se ističe da su "suglasni": Zdenka Babić Petričević, Ante Beljo, Zdravko Gavran, Hrvoje Hitrec, Perica Jurič, Jure Ivančić, Neven Jurica, Nediljko Matić, Milan Kovač, Božo Medić, Stjepan Tuđman, Ivanka Zorić i Miljenko Žagar.

Pogledajte i galeriju - U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Milan Kovač
1/10

Komentara 135

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
22:04 17.03.2018.

oni su stvarali hdz, a anemija ga rastura...

ST
stefj
22:06 17.03.2018.

" Držimo također da se na taj način odvlači pozornost s krupnih pitanja unutarnje i vanjske politike, zanemaruje obračun s megastrukturom duboke države, demografskim problemom".... Evo, to je bit svega. S time da bih rekao da ne postoji demografski problem, već da je taj problem posljedica gospodarske situacije i stanja u društvu. Već samo da se vidi da idemo u dobrom smjeru, da postoji nada u bolje sutra, taj problem bi bio drastično manji... Da nismo zadnji u EU i da se bar trudimo da se maknemo sa zadnjeg mjesta, odmah bi se javila nada. Duboka država je osnovni problem, a umjesto da se radi protiv toga, svaka vlada još više "produbljuje" državu...

DR
drugzoka.
22:44 17.03.2018.

Loše sluge samo odrađuju što su naredili gospodari iz Brisela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije