Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peđa grbin:

'Slučaj Kongo izazvao je izljeve mržnje i rasizma. Djecu su uspoređivali s majmunčićima'

Zagreb: Peđa Grbin o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.01.2023.
u 14:40

Grbin je upozorio na informacije da kod brojnih međunarodnih posvojenja, bez obzira o kojoj državi je riječ, nije postojao niti nadzor niti sve mjere koje je država morala provoditi.

Aferu s osmero hrvatskih državljana uhićenih u Zambiji zbog sumnje da su sudjelovali u trgovini ljudima prilikom posvajanje djece iz Konga komentirao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Na pitanje kako on kao pravnik gleda na to što se događa i jesu li hrvatske institucije napravile sve što su mogle u ovom slučaju Grbin je kazao kako je bitno da Hrvatska dade puno diplomatsku pomoć svojim državljanima protiv kojih se vodi kazneni postupak u Zambiji, a da nakon toga se može razgovarati i o našim procedurama, onomu što je zakazalo u sustavu socijalne skrbi.

Grbin je upozorio na informacije da kod brojnih međunarodnih posvojenja, bez obzira o kojoj državi je riječ, nije postojao niti nadzor niti sve mjere koje je država morala provoditi.

- Očito nešto ne štima u našem sustavu socijalne skrbi i to treba promijeniti - kazao je Grbin.

Kao čovjeka ga je, dodao je, posebno povrijedilo što je ovaj slučaj izazvao, kako je kazao, izljeve mržnje i rasizma na koje nije bio spreman.

- Nisam mislio da je naše društvo takvo. Osuđujem sve one koji su iskoristili nesretnu sudbinu naših državljana, pogotovo djece, da se s njima sprdaju, ismijavaju, daju izjave u kojima su djecu uspoređivali s majmunčićima. To je ispod svake ljudske razine, to nije dostojno čovjeka. Svi oni koji su koristili ovu priliku nisu dostojni da ih se zove ljudima, a pogotovo ako obnašaju dužnost saborskih zastupnika - poručio je Grbin.  

Komentara 52

Avatar Uskok
Uskok
15:00 21.01.2023.

Ma je druže kako da ne. Nećemo u prvi plan staviti trgovinu djecom. Trgovinu djecom!! Već ćemo po ljevičarski trkeljati o fantomskom "rasizmu" i "mržnji". Neće proći druže.

Avatar Bobiii
Bobiii
15:05 21.01.2023.

Jel ovaj bolestan? Nisu djeca majmunčići,djeca su žrtva majmunčina koji njima trguju.

Avatar Dragovit
Dragovit
14:59 21.01.2023.

Ne vidjeh da je djecu itko nazivao ''majmunčićima'' (možda i jest, ali to govori više o njima), ali zato vidjeh da ti ''posvojitelji'' kršiše mnoge zakone i Republike Hrvatske i zemalja iz kojih su djeca ''posvojena'' za određenu svotu novaca. Posao za državno odvjetništvo. Naivan sam ... je li? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije