Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački poduzetnik

Ispovijed Andreasa Wila Gerdesa: 'Dolazim u Zagreb po svoje dijete'

Andreas Will Gerdes i Anika de Vilera
Foto: Facebook
28.09.2017.
u 08:42

Njemački poduzetnik već deset mjeseci nije vidio dvogodišnju kćer koju je bivša partnerica Anika de Vilera, unatoč sudskoj zabrani, odvela s Malte.

Andreas Wil Gerdes, imućni njemački poduzetnik s Malte, koji već gotovo deset mjeseci nije vidio kćerkicu Aureliju Mitru jer ju je majka, hrvatska državljanka Anika de Vilera (36), unatoč zabrani malteškog suda, odvela u Hrvatsku, za nekoliko dana dolazi u Zagreb kako bi pronašao svoje dvogodišnje teško bolesno dijete i sudski osigurao skrbništvo nad djevojčicom.

O slučaju inače rođene Siščanke Anike de Vilera, rođene Šljokavica, mediji su nakon bijega s Malte intenzivno izvještavali. Govorilo se o višestrukoj prevarantici osuđenoj i deportiranoj iz Njemačke, koja se predstavljala i kao stručnjakinja za odnose s javnošću. Nastupala je uime obitelji teško bolesne djevojčice Nore Šitum, a s obitelji je putovala i na liječnje u Philadelphiju. Njezino ime pojavilo se i među spornim uplatnicama isplaćenih s računa udruge Hrabro dijete. Neko vrijeme je kao stručnjakinja za odnose s javnošću surađivala i s nogometnim klubom Dinamo i to nakon što je Zdravku Mamiću ponudila usluge za Dinamov menadžment.

Nema sudske presude

Bila je čak otvorena i web stranica “Anika de Vilera” na kojoj je bio objavljen niz dokumenata povezanih s njezinim prijevarama, sudski zapisnici i psihijatrijsko vještačenje. Gerdes i Anika de Vilera djevojčicu su dobili dok je ona još bila u braku s Venezuelcem Gustavom Alfonsom Vilerom, koji joj je, prema tvrdnjama njemačkog poduzetnika, i pomogao u bijegu s Malte. – Zajedno su oteli Aureliju i uspjeli je ilegalno prebaciti preko granice. Putovnica moje kćeri još je pohranjena na Obiteljskom sudu na Malti – kaže Gerdes.

Pojašnjava kako djevojčica ima teških zdravstvenih problema, zbog čega joj je i sud zabranio izlazak iz zemlje. Međutim, unatoč zabrani, Anika de Vilera prebacila je dijete preko granice i od tada joj se službeno gubi svaki trag. – Prema mojim informacijama, žive na relaciji između Zagreba i Bosne. No, na zagrebačkoj adresi nema niti zvona, niti prezimena, niti sandučića. Kao i prije u Berlinu i Malti, želi izbjeći da je bilo tko nađe – tvrdi Gerdes. Iz krugova bliskih Aniki de Vilera tvrde kako je ona u Zagrebu, a navode i kako Gerdes nema nikakvih prava prema dvogodišnjakinji jer joj službeno nije biološki otac, odnosno ne postoji sudska presuda koja to dokazuje.

Utvrđeno očinstvo

Gerdes i njegov odvjetnik Johan Hima pak uzvraćaju kako se spor oko utvrđivanja očinstva već vodio na Malti te je utvrđeno da je upravo Gerdes otac malene Aurelije.

– Budući da se radi o maloljetnom djetetu, ne mogu govoriti o sporovima koji se vode. No malteški sudovi već su donijeli presude u ovom slučaju – kaže odvjetnik Hima koji u Hrvatskoj zastupa njemačkog poduzetnika. Sve te presude sada namjeravaju iskoristiti i pred hrvatskim pravosuđem. 

   

Komentara 4

AR
Armagedon
12:28 28.09.2017.

što li je u njoj vidio..... što si nije ženu normalnu našao, nego sada dijete traži naokolo, .....ovo je kao sapunica......

DO
dopizdilomi
09:25 28.09.2017.

Sad će Sevka organizirati prosvjed umjesto da je policija pod hitno uhiti strpa u buksu i što prije dijete preda ocu.

SV
svojaja
10:48 28.09.2017.

Sta je vidio u toj nakazi kada je odlucio da ima dijete s njom? Glava kao u konjusine, dusa kao u zmijurine. Tako gadni ljudi bi morali biti duplo bolji da rekompenziraju estetski izgled, a ona unutra jos gora nego izvana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije