Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ispovijed Andreasa Wila Gerdesa: 'Dolazim u Zagreb po svoje dijete'

Njemački poduzetnik već deset mjeseci nije vidio dvogodišnju kćer koju je bivša partnerica Anika de Vilera, unatoč sudskoj zabrani, odvela s Malte.
28. rujna 2017. u 08:42 4 komentara 16574 prikaza
Andreas Will Gerdes i Anika de Vilera
Foto: Facebook

Andreas Wil Gerdes, imućni njemački poduzetnik s Malte, koji već gotovo deset mjeseci nije vidio kćerkicu Aureliju Mitru jer ju je majka, hrvatska državljanka Anika de Vilera (36), unatoč zabrani malteškog suda, odvela u Hrvatsku, za nekoliko dana dolazi u Zagreb kako bi pronašao svoje dvogodišnje teško bolesno dijete i sudski osigurao skrbništvo nad djevojčicom.

Novo ročište Milan Popović pojavio se na sudu, a Severina poslala odvjetnika

O slučaju inače rođene Siščanke Anike de Vilera, rođene Šljokavica, mediji su nakon bijega s Malte intenzivno izvještavali. Govorilo se o višestrukoj prevarantici osuđenoj i deportiranoj iz Njemačke, koja se predstavljala i kao stručnjakinja za odnose s javnošću. Nastupala je uime obitelji teško bolesne djevojčice Nore Šitum, a s obitelji je putovala i na liječnje u Philadelphiju. Njezino ime pojavilo se i među spornim uplatnicama isplaćenih s računa udruge Hrabro dijete. Neko vrijeme je kao stručnjakinja za odnose s javnošću surađivala i s nogometnim klubom Dinamo i to nakon što je Zdravku Mamiću ponudila usluge za Dinamov menadžment.

Nema sudske presude

Bila je čak otvorena i web stranica “Anika de Vilera” na kojoj je bio objavljen niz dokumenata povezanih s njezinim prijevarama, sudski zapisnici i psihijatrijsko vještačenje. Gerdes i Anika de Vilera djevojčicu su dobili dok je ona još bila u braku s Venezuelcem Gustavom Alfonsom Vilerom, koji joj je, prema tvrdnjama njemačkog poduzetnika, i pomogao u bijegu s Malte. – Zajedno su oteli Aureliju i uspjeli je ilegalno prebaciti preko granice. Putovnica moje kćeri još je pohranjena na Obiteljskom sudu na Malti – kaže Gerdes.

Cesare Avenati Borba za skrbništvo Bivši muž Nine Kuluz nije došao u Centar za socijalnu skrb

Pojašnjava kako djevojčica ima teških zdravstvenih problema, zbog čega joj je i sud zabranio izlazak iz zemlje. Međutim, unatoč zabrani, Anika de Vilera prebacila je dijete preko granice i od tada joj se službeno gubi svaki trag. – Prema mojim informacijama, žive na relaciji između Zagreba i Bosne. No, na zagrebačkoj adresi nema niti zvona, niti prezimena, niti sandučića. Kao i prije u Berlinu i Malti, želi izbjeći da je bilo tko nađe – tvrdi Gerdes. Iz krugova bliskih Aniki de Vilera tvrde kako je ona u Zagrebu, a navode i kako Gerdes nema nikakvih prava prema dvogodišnjakinji jer joj službeno nije biološki otac, odnosno ne postoji sudska presuda koja to dokazuje.

Utvrđeno očinstvo

Gerdes i njegov odvjetnik Johan Hima pak uzvraćaju kako se spor oko utvrđivanja očinstva već vodio na Malti te je utvrđeno da je upravo Gerdes otac malene Aurelije.

– Budući da se radi o maloljetnom djetetu, ne mogu govoriti o sporovima koji se vode. No malteški sudovi već su donijeli presude u ovom slučaju – kaže odvjetnik Hima koji u Hrvatskoj zastupa njemačkog poduzetnika. Sve te presude sada namjeravaju iskoristiti i pred hrvatskim pravosuđem. 

Severina SEVERININA ISPOVIJEST Šprajc: Nisam znao što činiti, oči su joj se napunile suzama, ridala mi je u krilu.... Prosvjed - Split Obiteljska drama Cesareov djed: Dijete je u šoku! Tragedija je to što institucije rade! Ante Čikotić MOSTOV VIJEĆNIK: 'Slučaj Cesarea dokazat će jesmo li pravna i socijalna država'    
oglasila se
Mikulić pokazala užasne poruke koje je dobila nakon objave o sinu: Nije li te sram, neka djeca stvarno su bolesna
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • Armagedon:

    što li je u njoj vidio..... što si nije ženu normalnu našao, nego sada dijete traži naokolo, .....ovo je kao sapunica......

  • dopizdilomi:

    Sad će Sevka organizirati prosvjed umjesto da je policija pod hitno uhiti strpa u buksu i što prije dijete preda ocu.

  • svojaja:

    Sta je vidio u toj nakazi kada je odlucio da ima dijete s njom? Glava kao u konjusine, dusa kao u zmijurine. Tako gadni ljudi bi morali biti duplo bolji da rekompenziraju estetski izgled, a ona unutra jos gora nego izvana.