Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bivši muž Nine Kuluz nije došao u Centar za socijalnu skrb

Saslušanje je trebalo biti održano nakon što je na Općinskom sudu u Splitu za početak rujna odgođeno ročište radi izmjene sudske odluke iz 2012. godine kojom je bilo naloženo da se maloljetni Cesare vrati u Italiju
25. kolovoza 2017. u 13:26 2 komentara 1640 prikaza
Cesare Avenati
Foto: Obiteljski album

Splitski odvjetnik Mišo Živaljić, koji zastupa Splićanku Ninu Kuluz u njenoj borbi za sina Cesarea protiv njegova oca, talijanskog državljana Alessandra Avenatija, izjavio je da Avenati nije došao u Centar za socijalnu skrb, gdje trebaju biti saslušana oba roditelja, pa je ročište odgođeno.

Split: Građani prosvjedom pokušavaju spriječiti ovrhu nad 7-godišnjim Cesareom PRAVNE ZAVRZLAME Hoće li Cesarea 'ovršiti'? Odvjetnik N. Kuluz objašnjava o čemu odluka ovisi

Saslušanje je trebalo biti održano nakon što je na Općinskom sudu u Splitu za početak rujna odgođeno ročište radi izmjene sudske odluke iz 2012. godine kojom je bilo naloženo da se maloljetni Cesare vrati u Italiju, gdje mu živi otac.

Nina Kuluz je prethodno pokrenula zahtjev da se promijeni odluka o skrbništvu, a da bi se to moglo napraviti u postupak mora biti uključen Centar za socijalnu skrb koji će dati svoje stručno mišljenje na temelju saslušanja oba roditelja. Djelatnici Centra uskoro bi trebali saslušati i maloljetnog dječaka u zasebnom terminu.

"S obzirom da je predmet opsežan, te smo uz prijedlog priložili dokumentaciju, a i zbog različitih točaka po kojima tražimo da se ta sudska odluka iz 2012. izmijeni, sud nam je dao rok u kojem ćemo to dodatno precizirati. U međuvremenu se dogodilo dosta tih izmijenjenih okolnosti i morat ćemo taksativno pobrojati po kojim sve osnovama tražimo promjenu odluke. Zbog toga je sud ročište odgodio za 6. rujna", izjavio je Hini Živaljić.

Kuluz i Avenati pravomoćnom odlukom talijanskog suda imaju zajedničko skrbništvo nad dječakom, koji bi trebao živjeti u Italiji, a majka ga ima pravo viđati svaki dan. No, Kuluz je prije pet godina s dječakom pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini.

Prije nešto manje od godinu dana vratila se u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju je pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. Odgoda je odgođena jer sud nije dječakovom ocu osigurao prevoditelja.

Split: Građani prosvjedom pokušavaju spriječiti ovrhu nad 7-godišnjim Cesareom Reakcija Otac Cesarea Avenatija ispričao se Hrvatima na Facebooku Cesare Avenati Alessandro Avenati: Otac malog Cesarea: Nisam Ninu zlostavljao niti joj prijetio Prosvjed - Split Obiteljska drama Cesareov djed: Dijete je u šoku! Tragedija je to što institucije rade!
Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • Armagedon:

    a da prestanu ratovati preko djeteta..... i da se dogovore

  • natali 5:

    zasto u ovom slucaju ne puste djete da samo odluci zeli li ostat s mamom ili ici u nepoznatom Tati u Italiju, djete je dovoljno odraslo da moze i mora samo odluciti, a nikakvi Sudovi!!