Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po reciklaži

Isplati li se reciklirati plastiku i dokad će to uopće trajati? Zbrinjavanje otpada sve veći problem za svijet

14.09.2022.
u 19:15

Sjedinjene Države su tako 2021. imale stopu recikliranja plastičnog otpada od svega pet posto, što je pad od 9,5 posto u odnosu na 2014., kad je SAD izvezao milijune tona plastičnog otpada u Kinu i nazivao to recikliranjem. Znanstvenici pojašnjavaju da postoje tisuće različitih vrsta plastike, a svaka ima drukčiji kemijski sastav i karakteristike, pa se ni ne mogu zajedno reciklirati.

Ključne riječi

Komentara 5

SL
slavenZadravec
20:32 14.09.2022.

Ukoliko nije moguće kvalitetno reciklirati i zbrinjavati odvojeni otpad tada je Tomaševićev projekt propao prije nego što je i počeo. Ima li mozga da se na vrijeme zaustavi ili će se s onima koji bi to pokušali obračunati kao s Gotovcem te tvrdoglavo i sujetno gurati propali projekt.

Avatar Manolique
Manolique
23:54 14.09.2022.

No shit sherlock. Samo razdvajanje sadržaja kanti košta više nego produkcija iz sirovine. S tim se jedino može u spalionicu pa zagrijati nešto stanova.

UG
ugroženi
23:53 14.09.2022.

Staklo gospodo, staklo. Ne pravite se grbavi. Učinite nešto dobro za zdravlje građana i natjerajte ih da idu s bocama u dućan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?