Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENA PRIJAVA

Ispalio hitac prema divljači, pogodio lovca

Lovac/ Ilustracija
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
06.02.2023.
u 11:14

Lovca je policija prijavila za ugrožavanje života nakon što je svome kolegi, nastojeći pogoditi divljač, propucao natkoljenicu od čega je zadobio lakše ozlijede

Policija je temeljem naknadno zaprimljene liječničke prijave provela kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je 67-godišnji hrvatski državljanin s područja Jakšića  22. siječnja ove godine oko 8.15 sati tijekom lova u mjestu Cerovac ispalio hitac prema divljači pri čemu je  jedna kuglica sačme pogodila u natkoljenicu 47-godišnjeg lovca koji je zadobio lakšu tjelesnu ozljedu. Protiv 67- godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te izvješće Državnom inspektoratu - lovnom inspektoru - navodi se u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske.

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, 67-godišnjaku je, uz oružje koje je koristio u lovu, privremeno oduzeto i drugo oružje koje je legalno posjedovao.

>> VIDEO: Sklonište ne može zbrinjavati neželjene okote kućnih mačaka

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
12:25 07.02.2023.

Kada će konačno zakonodavci shvatiti koliko lovaca i slučajnih izletnika strada zbog ove primitivne zanimacije iz kamenog doba kada je praljudima to bio gotovo jedini izvor hrane, te isto konačno u 21. stoljeću jednom zauvijek zakonom zabraniti?

ZV
zvezdomor
12:24 06.02.2023.

Oba su pala...

TA
Tarantula
11:32 06.02.2023.

Naime u Hrvatskoj se prečesto događaju ovakve nesreće gdje je veća šteta počinjena od lovca nego od divljači! Kako je moguće da su tako neorganizirani da ne znaju u kojoj formaciji se nalaze i točno gdje tko stoji, mogla su i djeca nečija nastradati. Lovac mora znati da ne može pucati kako se njemu prohtije jer iza su ljudi, naselje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije