Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bavar 373

Iran otkrio protuzračni sustav sposoban uništiti nekoliko meta istovremeno. Usporediv je s ruskim S-300!

Bavar 373
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
21.08.2016.
u 13:06

Iran je prvi put pokazao svoj novi sustav protuzračne obrane Bavar 373, izgrađen lokalno i usporediv s ruskim S-300, što potvrđuje njegovu odlučnost u razvijanju vojnih kapaciteta usprkos zabrinutosti Zapada.

Slike koje su emitirali različiti iranski mediji prikazuju predsjednika Hasana Rohanija i njegova ministra obrane Hoseina Dehgana na svečanom otvaranju novog sustava, projekt koji je lansiran u doba dok je Iran još bio pod međunarodnim sankcijama.

General Dehgan najavio je u svibnju "početak proizvodnje sustava Bavar 373" objašnjavajući da je "u stanju uništiti krstareće rakete, bespilotne letjelice, borbene avione i balističke rakete".

Sustav je "sposoban uništiti nekoliko meta istodobno", dodao je on.

Iran je odlučio da se okrene tom projektu kad je Rusija 2010. zbog sankcija prekinula ugovor sklopljen tri godine ranije oko isporuke sustava S-300.

Komentara 30

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
13:32 21.08.2016.

sad ce izraelci izjaviti da je to izravna prijetnja izraelu i huskati velikog brata da pronadje razlog za intervenciju vojnu naravno...ljudska prava i te fore...prosla su ta vremena izraelci...sva zla koja desetljecima radite doci ce na naplatu veliki brat pomalo propada...

Avatar Abcd....
Abcd....
13:42 21.08.2016.

Cestitke Iranu koji ce uskoro dobiti i baze u Siriji skupa sa Hezbollahom, Rusijom i Kinom za konacni obracun s rezimima iz Tel Aviva i Rijada.

Avatar superhik74
superhik74
13:41 21.08.2016.

"Usprkos zabrinutosti zapada...Iran se razvija...odnosno unatoc sankcijama i pljacki nekih 150 milijardi dolara tzv. "Zamrznute imovine" Iran , navodno nerazvijen se sam razvija, dok "zapadna" (citaj: cionisticka) kolonijalna aparthejd tvorevina nastala genocidom nad Palestincima svake godine dobiva na poklon nekoliko desetaka milijardi bilo dolara bilo Eura koje su cionisticki bankari i njihove marionete politicari otudjili poreznim obveznicima tzv.zapada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije