Naslovnica Vijesti Hrvatska

Intrade i Berde band glazbom spojili Slavoniju i Dalmaciju

Više od 3.000 Brođana uživalo je u trosatnoj svirci domaćih tamburaša i jedne od najpopularnijih hrvatskih klapa.
12. studenoga 2011. u 10:12 1 komentara 25 prikaza
klapa intrade, berde (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/16

Odličan spoj izvorne i novokomponirane dalmatinske pisme i tradicionalne slavonske tamburaške glazbe ponudio je spektakularni gala koncert Tomislava Bralića i klape Intrade te domaćeg Berde banda, koji je pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista održan u sportskoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu.

Više od 3.000 Brođana gotovo 90 minuta zagrijavalo se uz svoj najpopularniji tamburaški sastav, na čijem se repertoaru i ovom prilikom našlo puno više od uobičajenog šokačkog glazbenog melosa, da bi potom isto toliko uživali u svoj raskoši melodije, riječi i emocija jedne od najpoznatijih i najpopularnijih hrvatskih klapa.

Glazbenici koji su posljednjih godina svojim radom zaslužili najviši status i osvojili broje nagrade, među kojima i Porin, još su jednom pokazali zbog čega svi njihovi koncerti u velikim hrvatskim gradovima uvijek bivaju rasprodani. "Zora bila", "Croatijo, iz duše te ljubim", "Ne damo te pismo naša"... redali su se veliki hitovi kojima su Bralić i društvo natjerali mnogobrojne posjetitelje da zaborave na sve probleme i zajedno s njima zapjevaju od srca.

Dojam vrhunske izvedbe upotpunili su izvrsna organizacija, scenografija, rasvjeta i ozvučenje. Završetak koncerta obilježio je sjajan zajednički nastup klape i tamburaša, koji su natjerali publiku da ustane na noge i zajedno s njima otpjeva nekoliko posljednjih pjesama na ovom iznimnom glazbenom događaju.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati