Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijave do sutra

Mlad si i nemaš posao? Pitaj premijera uživo kako će ti pomoći!

Zoran Milanović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
10.03.2015.
u 17:15

Tri osobe u dobi od 18 do 30 godina dobit će priliku da premijera uživo intervjuiraju i pitaju kako misli riješiti problem nezaposlenosti mladih

Mlad(a) si, nemaš posao a zanima te što premijer Zoran Milanović i Vlada planiraju učiniti da tebi i vršnjacima bude bolje? Zahvaljujući programu ''Garancija za mlade'', svatko tko ima između 18 i 30 godina može se prijaviti za intervju s premijerom, a troje odabranih moći će mu i uživo u Banskim dvorima postaviti svoja pitanja o mogućnostima zapošljavanja.

Prijave se, objavila je Vlada na službenim stranicama, zaprimaju najkasnije do 11. ožujka u 18 sati na e-mail adresu pitajpremijera@vlada.hr. Zainteresirani trebaju poslati pitanja na koja žele dobiti premijerov odgovor te navesti svoje ime i prezime, godine, kontakt broj, adresu i trenutni status zaposlenja (student/ica, nezaposlen/a, korisnik/ca mjera u sklopu Garancije za mlade, na primjer stručno osposobljavanje i slično).

- Troje mladih čija će pitanja najbolje obuhvatiti potrebe i interese mladih u Hrvatskoj, imat će ih priliku uživo postaviti Milanoviću te se detaljnije informirati o mogućnostima zapošljavanja u Hrvatskoj i njihovoj aktivaciji na tržištu rada - objašnjavaju iz Vlade.

Vlada ujedno podsjeća da je ''Garancija za mlade“ strukturna reforma koja mladima do 30 godina omogućuje brzu aktivaciju na tržištu rada kroz dobivanje ponude za posao, naukovanje, vježbeništvo, odnosno pripravništvo ili nastavak obrazovanja.

- Ovaj novi pristup Europske unije u rješavanju pitanja nezaposlenosti mladih osoba, nastoji sve osobe mlađe od 25 godina (u Republici Hrvatskoj mlađe od 30 godina!) što brže aktivirati na tržištu rada. Kroz niz mjera se osigurava veća motiviranost mlade osobe za traženjem posla i zapošljavanjem, kao i brza nadogradnja znanja i vještina koje je osoba stekla tijekom obrazovanja - napominju iz Vlade.

>>Kako biste vi riješili problem nezaposlenosti mladih?

>>U tri mjeseca zaposleno 6000 mladih

Komentara 28

Avatar johny21
johny21
17:51 10.03.2015.

Ja bih ga pitao što misli raditi kada izgubi izbore kao najlošiji premijer u povijesti RH? Ne bi znao odgovoriti....

Avatar GERO2
GERO2
17:28 10.03.2015.

On zna jer ce i on ostati ubrzo bez posla!

Avatar cera
cera
17:24 10.03.2015.

Evo ovako: ako ti pukne cijev dok jedeš crni kruh na tanko,uvijek ti ostane opcija plan 22

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije