Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mrsić o zapošljavanju

U tri mjeseca zaposleno 6000 mladih

Mirando Mrsić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
07.03.2015.
u 17:22

Mrsić ističe da je mjerom rada bez zasnivanja radnog odnosa obuhvaćeno oko 37 tisuća mladih

Cilj je “Garancije za mlade”, koja sadrži niz olakšica za poslodavce u realnom sektoru, da se mladima do 30 godina u roku od četiri mjeseca nakon završetka obrazovanja ponudi posao, daljnja naobrazba ili rad bez zasnivanja radnog odnosa, kako bi se smanjila dugotrajna nezaposlenost, kazao je ministar rada Mirando Mrsić razgovarajući danas na zagrebačkom Cvjetnom trgu s mladima.

Dodao je da će Vlada na pet godina osloboditi poslodavca doprinosa na plaće za zapošljavanje mladih osoba na neodređeno vrijeme. U tri mjeseca, koliko se primjenjuje ta mjera, zaposleno je šest tisuća mladih. Mrsić ističe da je mjerom rada bez zasnivanja radnog odnosa obuhvaćeno oko 37 tisuća mladih. Za poticanje zapošljavanja svih nezaposlenih u ovoj je godini osigurano 1,2 milijarde kuna, i to 600 milijuna kuna iz fonda EU, a oko 550 milijuna kuna iz proračuna. 

>> Ministar Mrsić: Zaposlenih je 60.000 više nego što je objavio DZS! 

>> Mrsić i HUP potpisali sporazum o suradnji na promociji i provedbi Garancije za mlade 

>> Učinit ćemo sve da mladi ne odlaze van

Komentara 22

LJ
ljutko
19:19 07.03.2015.

Mrsiću, daj podatak koliko u 3 mjeseci, otišlo mladih po svijetu

GU
General_U
17:59 07.03.2015.

svaki dan po pet šest plaćenih oglasa ovih kukurikavaca jadno.

VE
verrmaj
18:24 07.03.2015.

Ha,ha,ha alaj ga mrsis Mrsicu to je isto da ja kazem da sam pogodio sedmicu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije