Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privremena mjera

Inspekcija Borkoviću oduzela izgriženu kobilu

branko borković
Boris Ščitar/VLM
31.05.2013.
u 22:05

Životinji su, podsjetimo, dva Borkovićeva psa – japanske tose – odgrizli jedno uho, a drugo razderali, kao i but, a i lošeg je gojnog stanja

Veterinarska inspekcija je Branku Borkoviću, poznatijem kao Mladi Jastreb, oduzela ranjenu kobilu, koju su prema video snimci objavljenoj na YouTubeu, u njegovu dvorištu živu jeli izgladnjeli psi. Iz Ministarstva poljoprivrede priopćili su kako je to privremena mjera zbog utvrđivanja uzroka i jačine ozljeda na kobili te eventualnog pružanja veterinarske njege.

Životinji su, podsjetimo, dva Borkovićeva psa – japanske tose – odgrizli jedno uho, a drugo razderali, kao i but, a i lošeg je gojnog stanja. Jednako tako, „slabog do lošeg gojnog stanja“ još je 12 njegovih konja koje je inspekcija jučer zatekla na pašnjaku kraj farme, ali na njima, ističu, nema znakova zlostavljanja, dok su tri neuhranjene tose mikročipirane i cijepljene protiv bjesnoće. Iz Ministarstva poručuju kako se nadzor farme i dalje nastavlja te da na gospodarstvu postoje nesukladnosti u smislu vođenja propisanih evidencija i provođenja naređenih mjera. To je samo nastavak dosadašnje istrage u kojoj je već utvrđeno da je Borković prekršio i niz odredbi Zakona o zaštiti životinja, a dan ranije zagrebačka je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje na kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, što je epilog priče od Uskrsa kada je Borković tvrdio da mu je osam konja otrovano, dok mještani izjavljuju kako su konji zbog nebrige skapali od gladi.

>>Peticijom traže uhićenje Borkovića i smjenu veterinarskog inspektora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije