Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINA OD SUDIONIKA

Incident na panelu: Slovenska ministrica odbila pljeskati govoru von der Leyen, objasnila i zašto

European Commission hold a news conference in Brussels
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
1/2
31.08.2022.
u 08:47

Švarc Pipan objasnila je razlog svog poteza, navodeći kako je govor predsjednice inače bio 'izvanredan'

Slovenska ministrica pravosuđa Dominika Švarc Pipan potaknula je manji incident na panelu koji se nedavno održao na Bledu. 

Naime, među govornicima bila je i Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, koja se osvrnula na rat u Ukrajini. Na kraju govora svi sudionici zapljeskali su predsjednici osim slovenske ministrice, što se okarakteriziralo kao 'incident'.

''Ona jedina nije pljeskala. Ovo je državni incident, a prije svega neviđena sramota'', pisali su i neki korisnici Twittera. 

Švarc Pipan objasnila je razlog svog poteza, navodeći kako je govor predsjednice inače bio 'izvanredan'.

''Iskreno vjerujem da u modernim ratovima ne može biti “pobjednika i gubitnika”. Ratovi ne donose pobjede ni trijumf, samo uništenje'', napisala je. 

''Narativi su važni i nikada neću pljeskati retorici "dobivanja ratova", već samo "okončavanju". Kada svjedočimo mehaniziranoj brutalnosti, masovnom pokolju i prijetećoj globalnoj humanitarnoj, ekološkoj, ekonomskoj i socijalnoj katastrofi, idiom "pobjede" je beskoristan'', dodala je u objavi na Twitteru, no predsjednica EK nije odgovorila. 

>> VIDEO Putin pali plin koji je trebao biti dostavljen Europi? Sateliti snimili neobičnu aktivnost u ruskom postrojenju

Komentara 18

Avatar Dragovit
Dragovit
09:14 31.08.2022.

Nego ... odslušah govor Ursule von der Leyen. Pa ta žena ili živi u vlastitom balonu od sapunice i ne mari za stvarno stanje ili je vrlo loših namjera. Trećega nema. A oni koji su joj pljeskali su gori od nje.

LJ
ljeto90
10:04 31.08.2022.

I onda se rugaju Sjevernoj Koreji???? ništa bolja nije ova umjetna tvorevina

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
09:31 31.08.2022.

Sloboda mišljenja? Demokracija? Ništa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije