Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremno ročište

Kalmeta: Ovo je početak kraja mučnog razdoblja za mene i moju obitelj

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
Autori: Ivana Jakelić, Hina
11.09.2017.
u 14:17

Održano je pripremno ročište za korupcijske afere bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmetu

Ovo je početak kraja mučenja moje obitelji i jedva čekam da ovaj postupak počne - rekao je Božidar Kalmeta, bivši ministar prometa, mora i infrastrukture, koji je došao danas na zagrebački Županijski sud, gdje se održalo pripremno ročište za aferu HAC-Remorker.

Bivšeg ministra USKOK tereti za aferu Fimi media, odnosno da je naručio snimanje spota Prometna renesansa Hrvatske koji je plaćen 600.000 kuna, a nikad nije objavljen. Osim toga, s još 10-ak suoptuženika tereti ga se da je preko tvrtke Remorker iz HAC-a izvukao oko 30 milijuna kuna. Trojica Kalmetinih suoptuženika već su ranije priznali krivnju te su se nagodili s USKOK-om, a komentirajući to Kalmeta je kazao da svak' zna svoje, odnosno što je radio.

Na početku pripremnog ročišta Kalmeta i ostali suoptuženici zanijekali su krivnju. USKOK je obranama dostavio dokumentaciju o kojoj bi se trebali očitovati.

Pripremno ročište koje vodi sutkinja Gordana Mihela Grahovac nastavit će se u utorak, kada bi se trebao utvrditi popis svjedoka koji će se ispitati na glavnoj raspravi i odrediti datum početka suđenja.

Komentara 9

Avatar mrTrobec
mrTrobec
10:13 11.09.2017.

Nema straha Kalmeta u najgoroj varijanti guliti ćeš krompire dva mjeseca

SI
siskic
10:23 11.09.2017.

koji je to lupež......

R9
ronaldo 9
10:37 11.09.2017.

fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije