Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ilija Vučemilović novi predsjednik Udruge veterana Tigrova

Umirovljeni bojnik rodom iz Vrlike jedan je od osnivača udruge, ali i pokretača prosvjeda u Savskoj, koji je napustio nakon 50-ak dana
10. travnja 2016. u 11:48 8 komentara 2228 prikaza
Ilija Vučemilović
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon što je Tomo Medved, dugogodišnji predsjednik Udruge veterana Tigrova, preuzeo dužnost ministra branitelja, udrugu će u iduće četiri godine voditi Ilija Vučemilović Šimunović. Tako su, većinom glasova, u petak navečer odlučili bivši pripadnici Prve gardijske brigade koji su na redovitoj izbornoj skupštini udruge dali povjerenje upravo tom umirovljenom bojniku Tigrova.

– Izuzetna mi je čast biti izabran na tu dužnost koju je proteklih godina obnašao naš današnji ministar Medved. Moj je zadatak nastaviti promicati vrijednosti Domovinskog rata kao i uloge Tigrova u Domovinskom ratu, ali i provoditi skrb o našim ljudima koji su ostali na marginama ovog društva, materijalno i zdravstveno. Dobra je okolnost što ministar dolazi upravo iz naših redova, kako bismo zajedno podigli taj nepovoljni zdravstveni aspekt na višu razinu – kazao je Vučemilović te dodao kako će svoje vrijeme i energiju usmjeriti i na pomoć obiteljima poginulih i nestalih pripadnika brigade, kao i na brojne obljetnice stradavanja svojih suboraca.

Ilija Vučemilović Šimunović, rodom iz Vrlike, svoj je ratni put otpočeo još 1990. u sastavu postrojbe Specijalne policije, da bi s Tigrovima prošao sva ratišta od Vukovara do Dubrovnika kao zapovjednik pješačkog voda, potom i kao zapovjednik tenkovske satnije. Nakon rata ostao je u sastavu MORH-a kao načelnik oklopništva sve do 2003. kada je umirovljen s činom bojnika. Jedan je od važnijih sudionika braniteljskog prosvjeda u Savskoj, kojeg je nakon 50-ak dana napustio zbog neslaganja s ciljevima prosvjeda.

Obnašao je i dužnost predsjednika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, a jedan je od osnivača udruge Tigrovi, kojoj je danas na čelu. 

>> Novi je ministar branitelja heroj s Banije koji je spašavao ranjenog Gordana Lederera

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • kruško1:

    Ilija je ljudina

  • kacavenda:

    Bravisimo

  • fefellerunt:

    Pravi čovjek, možda bi čak i bolje bilo da je on postao ministar branitelja ili bar da ljudi poput njega dobiju neke veće dužnosti u državi . na žalost u ovoj državi se više cijeni znanje i sposobnost čistačice i ... prikaži još!i konobarice od znanja zapovjednika oklopne satnije, jer tenk je tako jednostavan proizvod, a i njegovo korištenje na bojištu je komplicirano poput šetnje zrinjevcem , barem po gomili smeća velikoj većini obrazovanih i pametnih hrvatica i hrvata